Bataten-knolselderijpuree

    Bataten-knolselderijpuree

    29keer bewaard
    35min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Met groentepurees kunt u op eenvoudige wijze de hoeveelheid groenten verhogen die u dagelijks binnenkrijgt. Uw hele gezin zal ze in grote hoeveelheden verorberen. Deze bataten-knolselderijpuree heeft een speciale smaak dankzij de appel en de kruiden. Probeer ook eens deze variaties: romige puree van wortel en pastinaak of puree van spliterwten met chilipeper.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g bataten (zoete aardappel)
    • 400 g knolselderij
    • sap van 1 citroen
    • 2 el olijfolie, extra vergine
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 el grofgeraspte verse gember
    • ½-1 tl gemalen komijn
    • 1 appel, geschild, zonder klokhuis en fijngesneden
    • 1 el korianderzaden, gekneusd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Snijd de bataten en de knolselderij in blokjes en doe ze in een grote pan. Voeg de helft van het citroensap toe, doe er zoveel kokend water bij dat de groenten onderstaan en breng weer aan de kook. Temper het vuur en laat 15-20 minuten zachtjes sudderen, of tot de groenten zacht zijn.
    2. Verhit ondertussen de olie in een steelpan. Voeg de knoflook, de gember en de komijn toe en stoof 30 seconden. Roer er de appel en de rest van het citroensap door en stoof 5 minuten of tot de appel zacht wordt.
    3. Rooster de gekneusde korianderzaden in een kleine, droge pan tot ze hun aroma loslaten en roer af en toe.
    4. Laat de groenten uitlekken en pureer ze. Roer het appelmengsel erdoor en bestrooi met de geroosterde korianderzaden. Serveer heet.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    NicoleMAW
    van
    0

    - Gewaardeerd op - 08 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren