Bouillon met zeevruchten

    Bouillon met zeevruchten

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    Maak dit als eerste!

    In China wordt soep niet aan het begin van de maaltijd geserveerd, maar tussen de gerechten in. Hij wordt daarom met een lichte bouillon bereid, wat hem voor ons tevens heel geschikt maakt als voorafje. U kunt deze soep deels van tevoren klaarmaken en net voor het serveren de jakobsschelpen, groenten en mihoen toevoegen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 50 g fijne mihoen (rijstmie), in stukken van 10 cm gebroken
    • 2 tl arachideolie
    • 2,5 cm verse gember, fijngehakt
    • 75 g shii-take paddestoelen, zonder stelen, in dunne schijfjes gesneden
    • 1,2 l kippenbouillon
    • 1 el droge sherry
    • 2 el lichte sojasaus
    • 125 g gekookte gemengde zeevruchten, zoals garnalen, pijlinktvissen en jakobsschelpen
    • 75 g paksoi, in stukken gescheurd
    • 4 lente-uien, in dunne schijfjes gesneden
    • 75 g taugé
    • verse korianderblaadjes om te garneren
    • chilisaus om te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de mihoen in een kom en giet er zoveel kokend water over dat hij is bedekt. Zet weg en laat gedurende 4 minuten weken.
    2. Verhit ondertussen de arachideolie in een grote steelpan. Voeg de gember en de shii-take toe en laat ongeveer 2 minuten stoven, tot ze zacht zijn. Voeg er dan de bouillon, de sherry en de sojasaus aan toe en breng aan de kook.
    3. Halveer de jakobsschelpen indien ze te groot zijn. Voeg dan de zeevruchten toe aan de bouillon, samen met de paksoi, de lente-uien en de taugé. Breng opnieuw aan de kook en laat nog 1 minuut koken, of tot de zeevruchten goed zijn opgewarmd.
    4. Laat de mihoen uitlekken en voeg hem toe aan de soep. Breng opnieuw aan de kook en schep de soep dan in grote soepkommen. Bestrooi met enkele verse korianderblaadjes en serveer met de chilisaus, naar smaak.

    Een variatie

    • Vervang de gemengde zeevruchten door 1 blik krabvlees, circa 175 g, uitgelekt. Vervang de shii-take door 100 g jonge maïs, in dunne schijfjes gesneden en 100 g courgettes, in blokjes gesneden, en laat ze 1 minuut koken met de gember. Laat in stap 3 de paksoi weg. Breng alles opnieuw aan de kook nadat in stap 4 de mihoen is toegevoegd en breng de bouillon op smaak met 1 el vissaus.

    Pluspunten

    • Zeevruchten zijn een uitstekende, vetarme bron van eiwit en andere voedingsstoffen. Jakobsschelpen bevatten veel selenium en vitamine B12, en bovendien fosfor en kalium. Garnalen leveren calcium, terwijl pijlinktvissen een uitstekende bron van vitamine B12 zijn. * • Shii-take bevatten de B-vitaminen B2, niacine en pantotheenzuur. Ze leveren ook kalium en grote hoeveelheden koper. * • Mihoen is glutenvrij en tarwevrij. Het is dan ook ideaal voor mensen met een glutenintolerantie of een tarweallergie.

    Bevat per portie

    ✓✓ B12 * ✓ koper, selenium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren