Kip Cacciatore

    Kip Cacciatore

    58keer bewaard
    1uur10min


    20 personen hebben dit gemaakt

    'Cacciatore' betekent letterlijk 'jager' in het Italiaans, en deze maaltijd in 'jager-stijl' maakt goed gebruik van paddestoelen (makkelijk te krijgen op jagerstochten door de bossen!), ui, tomaten en kruiden. Je kunt het met spaghetti serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250g bloem
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1 hele kip van 2 tot 2,4 kg, in stukken
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 groene paprika, in stukjes
    • 1 blikje (400 gr) tomaatblokjes
    • 1/2 theelepel gedroogde oregano
    • 125 ml witte wijn
    • 200g verse champignons, in vieren gesneden
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Meng de bloem, zout en peper in een plastic zak. Doe daar de kip en in schud dit goed door zodat de kip bedekt is met het mengsel. Verhit de olie in een grote koekenpan (met een deksel). Bak de stukken kip tot ze bruin zijn aan beide kanten. Haal uit de pan.
    2. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en roerbak deze tot de ui lichtbruin is. Doe de kip weer terug in de pan en voeg de tomaten, oregano en wijn bij. Doe de deksel erop en laat 30 minuten sudderen op een middelmatig vuur.
    3. Voeg de champignons toe en bestrooi met zout en peper naar smaak. Laat nog 10 minuten sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    7

    Ook lekker met stukken kipfilet, kooktijd halveren. - 14 nov 2011

    Bafke
    van
    1

    Met kippendijen nog lekkerder. Ik ga het maken in ieder geval. Gr.Els - 09 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren