Broodje biefstuk

    Broodje biefstuk

    24keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit broodje stelt u samen uit warme, krokante ciabatta's, dunne plakjes gebakken biefstuk en groenten. U kunt met het hele gezin van een gezonde, voedzame maaltijd genieten. Wanneer u gewoon een snelle maaltijd voor u alleen wilt bereiden, hebt u slechts één broodje nodig en 85 g biefstuk.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 af te bakken ciabatta's, à circa 150 g
    • 12 dunne plakjes biefstuk, circa 350 g in totaal
    • 2 tl olijfolie, extra vergine
    • 3 el tapenade (zwarte-olijvenpasta)
    • 4 tomaten, circa 350 g in totaal, in schijfjes gesneden
    • 50 g blaadjes rucola
    • sap van ½ citroen
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de ciabatta's 8-10 minuten of volgens de instructies die staan op de verpakking. Haal het brood uit de oven en houd het warm.
    2. Verhit een geribbelde, gietijzeren pan of een pan met antiaanbaklaag. Breng de biefstuk op smaak met peper en zout. Bestrijk de pan met de olie, voeg het vlees toe en laat het aan elke kant 30 seconden bakken als u het minimaal doorbakken wilt, 1 minuut als u het half doorbakken tot doorbakken wilt. Bak het vlees eventueel in porties.
    3. Snijd de ciabatta's overlangs door en beleg de onderste helft met de tapenade. Leg daarop de schijfjes tomaat en ten slotte de plakjes vlees.
    4. Meng de blaadjes rucola met het citroensap. Leg de blaadjes op het vlees, besprenkel met het braadvocht en leg de bovenste helft van de broodjes er weer op. Serveer onmiddellijk, met nog enkele blaadjes rucola en schijfjes tomaat ernaast.

    Variaties en tips

    • Laat 2 schijfjes rode ui en 1 eetlepel extra vergine olijfolie 5 minuten bruinen in de pan, of tot de ui zacht is. Neem de ui met een schuimspaan uit de pan en leg hem opzij. Bak de biefstuk. Snijd 4 korte baguettes overlangs door. Meng 2 theelepels zongedroogde-tomatenpasta met 2 eetlepels mayonaise en besmeer hiermee de onderste helften van de baguettes. Leg er 50 g gemengde slablaadjes of waterkers op en voeg citroensap en peper en zout toe. Voeg daarna de biefstuk toe. Besprenkel met het braadvocht en leg de bovenste helften van de baguettes erop. * • Ook met geroosterd foccacia-, walnoten- of multigranenbrood, geroosterd pitabrood, warm, plat Turks brood of tortilla's (die kunt u om een vulling doen) kunt u heerlijke broodjes maken. * • De dunne biefstukjes kunt u vervangen door magere lendenbiefstuk. Als ze te groot zijn, kunt u ze doorsnijden. * • Geef het gerecht meer smaak door de biefstuk te bakken in kruidenolie of door kruiden te mengen door de rucola. Gebruik bijvoorbeeld verse basilicum of verse majoraan.

    Pluspunten

    • Olijven bevatten relatief veel vetten in vergelijking met andere vruchten en groenten, maar het grootste deel daarvan zijn onverzadigde vetzuren en die worden beschouwd als de gezondste vetten. * • Biefstuk is tegenwoordig veel magerder dan vroeger. Magere stukken, zoals lendenbiefstuk, bevatten slechts 4,1% vetten.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ B1, B6, B12, E, niacine * ✓✓ C, ijzer, zink * ✓ A, B2, foliumzuur

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren