Broodjes met dolcelatte en peren

    Broodjes met dolcelatte en peren

    2keer bewaard
    15min


    Maak dit als eerste!

    Schijfjes verse, sappige peer, smakelijke schimmelkaas, pecannoten en lichtgeroosterde sneetjes brood vormen een heerlijke combinatie. Snijd het brood niet te dun, zodat u voldoende koolhydraten binnenkrijgt. Kerstomaten maken het geheel op perfecte wijze af.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 rijpe peren, het liefst met rode schil
    • citroensap
    • 200 g dolcelatte of andere jonge, milde blauwgeaderde kaas
    • 30 g pecannoten
    • 8 grote sneetjes baguette, circa 2 cm dik
    • 4 el mangochutney
    • 30 g takjes waterkers
    • 30 g rucola
    • peper
    • kerstomaten, om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Verwarm de grill voor. Verwijder de klokhuizen uit de peren en snijd ze in vier stukken of in schijfjes. Giet er een beetje citroensap over, zodat ze niet verkleuren. Snijd de kaas in 8 driehoekige plakjes.
    2. Rooster de pecannoten licht onder de grill; let goed op dat ze niet verbranden. Snijd ze daarna in grove stukken en zet weg. Leg de sneetjes brood naast elkaar onder de grill en laat ze aan beide kanten lichtjes roosteren.
    3. Smeer de mangochutney op de geroosterde sneetjes brood en leg er de takjes waterkers en de blaadjes rucola op. Leg daarop een plakje kaas en een stuk van de peren en bestrooi ten slotte met de pecannoten. Breng op smaak met peper. Serveer onmiddellijk, samen met de gehalveerde kerstomaten.

    Variaties en tips

    • Gebruik gewoon of grof volkorenbrood in plaats van een gewone baguette, zodat de hoeveelheid voedingsvezels stijgt. * • Vervang de dolcelatte door dunne plakjes Stilton en de pecannoten door walnoten. * • Vervang de peren door 2 carambola's en snijd ze in dunne schijfjes. * • Wilt u broodjes met cheddar, dadels en appels, gebruik dan 8 sneetjes walnotenbrood. Leg op elk geroosterd sneetje een beetje snijsla en waterkers. Leg daarop de plakjes cheddar en appel en strooi er 4 ontpitte en fijngesneden verse dadels over.

    Pluspunten

    • Kaas is een goede bron van eiwit, calcium, fosfor en de vitaminen B2 en B12. Dolcelatte bevat tamelijk veel vet, maar doordat de smaak erg sterk is, hoeft u er maar een klein beetje van te gebruiken. * • Als u het brood in dikke sneden snijdt, bevat het gerecht voldoende koolhydraten, zodat de verhouding tussen koolhydraten en vet in evenwicht is.

    Bevat per portie

    ✓✓ A, B1, B2, B12, C, foliumzuur, calcium, ijzer, koper, selenium, zink * ✓ B6, niacine

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren