Bruschetta met chorizo, paprika en tomaat

    Bruschetta met chorizo, paprika en tomaat

    19keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Dit geroosterde brood, belegd met een smakelijke paprikamix, is kenmerkend voor de landen uit het Middellandse-Zeegebied, waar brood, samen met fruit en groenten, een belangrijk onderdeel is van de dagelijkse maaltijden. De chorizo zorgt voor een pittig contrast met de zoete paprika's.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 voorgebakken ciabatta, circa 250 g
    • 1 rode paprika, zonder de zaden en gehalveerd
    • 1 gele paprika, zonder de zaden en gehalveerd
    • 50 g chorizo, in dunne plakjes gesneden
    • 175 g kerstomaatjes, in vieren gesneden
    • 2 el gezeefde tomaten
    • 15 g verse basilicumblaadjes, in stukjes gescheurd
    • 1 el olijfolie, extra vergine
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem het uit de hete oven en laat het op een rooster afkoelen. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
    2. Leg de paprika's op de grillbakplaat en verwarm ze 8-10 minuten totdat het vruchtvlees zacht is en het vel zwart wordt en blaasjes vertoont. Doe de paprika's in een plastic zak, sluit de zak af en laat de paprika's iets afkoelen.
    3. Bak ondertussen de chorizo 3-4 minuten in een koekenpan zodat het vet eruit smelt en de worst krokant wordt. Laat de plakjes uitlekken op keukenpapier.
    4. Doe de chorizo in een kom en voeg tomaten, gezeefde tomaten en basilicum toe. Neem de afkoelde paprika uit de plastic zak en verwijder het vel. Snijd het vruchtvlees in grove stukjes en voeg deze aan de kom toe. Breng op smaak met peper en roer goed. Zet de kom apart.
    5. Verwarm de grill opnieuw voor op de hoogste stand. Snijd het gebakken brood diagonaal in drie gelijke stukken en snijd elk stuk horizontaal doormidden. Meng olijfolie met knoflook en bestrijk de snijvlakken van het brood hiermee. Leg ze met de snijkant naar boven onder de hete grill en rooster ze 2-3 minuten totdat ze goudbruin en krokant zijn.
    6. Verdeel het paprikamengsel over het brood en serveer meteen.

    Video

    Bekijk ook onze video van een recept voor klassieke bruschetta, met tomaten en basilicum. Klik hier voor de video!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren