Bruschetta's met tomaten en ham

    Bruschetta's met tomaten en ham

    9keer bewaard
    15min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Breng uzelf in een mediterrane sfeer met deze toasts belegd met pesto, een dun plakje parmaham en tomaten. Dit gerecht is vooral in Frankrijk en Italië populair en het is de ideale manier om restjes stokbrood te verwerken, aangezien dit de volgende dag te droog is om zo te eten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 dunne baguette, circa 175 g
    • 2 el pesto
    • 100 g parmaham, in dunne plakjes gesneden en van vet ontdaan
    • 3 trostomaten, ongeveer 85 g per stuk, in schijfjes gesneden
    • 1 el olijfolie, extra vergine
    • peper en zout
    • blaadjes rucola om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Verwarm de grill voor. Snijd de baguette in 12 gelijke sneetjes. Leg ze op het rooster onder de grill en gril ze tot de bovenzijde mooi bruin is.
    2. Draai de sneetjes dan om en bestrijk ze met de pesto. Neem een plakje ham en snijd of vouw het zo dat het precies op het sneetje brood past. Verdeel de schijfjes tomaat over de bruschetta's, besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
    3. Leg de bruschetta's opnieuw onder de grill en laat ze 1-2 minuten grillen of tot de tomaten zacht en aan de randen bruin worden. Garneer ten slotte elke bruschetta met enkele blaadjes rucola en serveer warm of op kamertemperatuur.

    Video

    Bekijk ook onze video van een recept voor klassieke bruschetta, met tomaten en basilicum. Klik hier voor de video!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren