Bulgursalade met garnalen

    Bulgursalade met garnalen

    9keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Bulgur bestaat uit voorgekookte, grofgemalen tarwekorrels die snel klaar zijn. Het is een ideaal voorraadproduct voor salades en warme gerechten. Deze kleurrijke salade met nootachtige structuur is zeer geschikt voor een zomerse lunch of picknick, maar ziet er ook aantrekkelijk genoeg uit voor een speciaal buffet.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 g bulgur
    • 1 kleine, rode ui, in dunne plakjes gesneden
    • 1 worteltje, grofgeraspt
    • 1 tomaat, in blokjes gesneden
    • 6 jonge maïskolfjes, in plakjes gesneden
    • ½ komkommer, in blokjes gesneden
    • 200 g gepelde, gekookte garnalen
    • Limoen-chilidressing
    • 4 el olijfolie, extra vergine
    • 2 el limoensap
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • ¼ tl geplette, gedroogde chilipepers
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Doe de bulgur in een pan en giet er 650 ml water over. Breng aan de kook en laat dan 10 minuten sudderen, of tot de bulgur helemaal gaar is en al het water is geabsorbeerd. Schep de bulgur vervolgens in een platte schotel, spreid hem uit en laat een beetje afkoelen.
    2. Meng de ui, het worteltje, de tomaat, de maïs, de komkommer en de garnalen in een grote kom. Voeg de bulgur toe en meng alles goed.
    3. Maak de dressing door de olie, het limoensap, de knoflook, de chilipepers en peper en zout naar wens met een vork te mengen in een kom. Meng de dressing met de salade tot alle ingrediënten gelijkmatig zijn bedekt. Als u de salade niet meteen serveert, dek hem dan af en bewaar hem zolang in de koelkast.

    Variaties en tips

    • Voor een bulgursalade met feta vervangt u de garnalen door 200 g blokjes feta. Een ander alternatief voor de garnalen is tofu. * • Maak een bulgursalade met ham door de gekookte bulgur te mengen met 150 g dunne plakjes parma- of serranoham, zonder vet en in reepjes gesneden, 3 fijngesneden lente-uitjes, 1 gele paprika, zonder zaden en in blokjes gesneden, 200 g gehalveerde kerstomaten en 3 eetlepels kappertjes. Maak de dressing door 4 eetlepels extra vergine olijfolie te mengen met 2 eetlepels rodewijnazijn, 1 theelepel vloeibare honing en 6 geplette pimentbessen. Breng op smaak en meng met de salade.

    Pluspunten

    • Bulgur is een goede bron van zetmeelrijke koolhydraten, voedingsvezels en B-vitaminen, omdat het de uiterst voedzame buitenlaag van de graankorrel bevat, behalve de zemelen zelf. * • Door rauwe groenten in de salade op te nemen, voegt u niet alleen structuur en kleur toe, maar ook vitaminen, vooral vitaminen met antioxidante eigenschappen. * • Garnalen bevatten net als andere zeevruchten jodium, wat nodig is voor de vorming van schildklierhormonen en een goede werking van de schildklier zelf.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ B12 * ✓✓ A, niacine, ijzer, koper * ✓ B1, C, E, calcium, kalium, selenium, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren