Enchiladas met kip

    Enchiladas met kip

    26keer bewaard
    1uur


    10 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een snel en makkelijk recept. Goed voor een snelle doordeweekse maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 kipfilets
    • 1 ui, fijngesneden
    • 225ml zure room
    • 125 gr geraspte Cheddar
    • 1 eetlepel gedroogde peterselie
    • 1/2 theelepel gedroogde oregano
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1/2 theelepel zout (optioneel)
    • 400 gr tomatensaus
    • 125 ml water
    • 1 eetlepel chilipoeder
    • 5 eetlepels gehakte groene paprika
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 8 bloemtortilla's
    • 300g salsa of enchilada saus
    • 85g geraspte Cheddar kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. Bak in een middelgrote anti-aanbak pan de kip tot het vlees van binnen wit is. Giet het overtollige vet af. Snij de kip in blokjes en doe het weer terug in de pan. Voeg de ui, zure room, 125g cheddar kaas, peterselie, oregano en zwarte peper erbij. Verhit tot de kaas smelt. Roer de zout, tomatensaus, water, chilipoeder, groene paprika en knoflook toe.
    3. Verdeel het mengsel over de tortilla's en leg ze in een 22x33 cm ovenschaal. Dek af met salsa of enchilada en 85g cheddar kaas. Bak de schotel in de voorverwarmde oven in 20 minuten. Laat 10 minuten afkoelen alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    guus
    van
    7

    Ik vond het wel arbeidsintensief om te maken, maar het resultaat was heerlijk. Je moet de saus goed laten inkoken, anders blijft het te nat. - 31 mei 2010

    EricBlom
    van
    0

    Lekker maar heb naast de paprika ook kikkererwten en kidneybonen toegevoegd. Cheddar vervangen door gewone jong belegen kaasrasp en stukjes. - 26 okt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren