Pompoen heeft een stevige structuur en is dan ook ideaal om te gebruiken in stoofpotten. In combinatie met witte boontjes, maïs en rode paprika kunt u er een voedzame avondmaaltijd van maken die vooral op koude winterdagen erg lekker is. Serveer met gekookte rijst of warm brood.
• Geef het stoofpotje een Indiaas tintje. Laat de ui en de knoflook 2-3 minuten stoven in de olijfolie en roer er dan 2 el garam masala-pasta door. Voeg de pompoen toe, samen met 150 g jonge maïskolven, in dikke schijven gesneden. Dek de pan af en laat 5-6 minuten koken. Vervang de witte bonen door kievitsbonen, en voeg ze samen met de tomaten en de bouillon toe (laat de maïskorrels weg). Garneer met 2 el fijngehakte verse koriander in plaats van met peterselie, en serveer met gekookte rijst of warm naanbrood. * • Voor een vegetarisch alternatief kunt u de worcestersaus vervangen door ketchup.
• Er bestaan meer dan 25 pompoensoorten, waarvan sommige al meer dan 9000 jaar worden gekweekt. Ze bevatten allemaal veel bètacaroteen en ook heel wat vitamine C. * • Als u voldoende tijd hebt, kunt u de uitgeperste teentjes knoflook ongeveer 10 minuten laten rusten voor u ze verwerkt. Onderzoek heeft uitgewezen dat de kankerwerende stoffen zich dan beter ontwikkelen.
✓✓✓ A, B6, C, foliumzuur * ✓✓ B1, E, ijzer, kalium, koper * ✓ calcium, zink
Leuk en lekker resultaat. Zal ik zeker verder geven aan vrienden/bekenden. Carlikowa, Zwolle - 29 sep 2012