Chapati's met kip en broccoli

    Chapati's met kip en broccoli

    5keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    Deze snel te maken Indiase snacks zijn om van te watertanden. Chapati's zijn het gezondste Indiase brood, omdat ze vaak van volkorenmeel zijn gemaakt en worden gebakken in een droge pan, zonder toevoeging van vet. Een saus op yoghurtbasis, met komkommer en tomaat, past er perfect bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 g gaar kippenvlees, zonder vel
    • 2 el zonnebloemolie
    • 250 g broccoliroosjes, fijngehakt
    • 50 g ongezouten cashewnoten, grofgehakt
    • 2 tl geraspte verse gemberwortel
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 4 el mangochutney
    • 4 chapati's
    • peper
    • Om te serveren
    • Raita (Indiase yoghurtsaus)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm de grill voor. Snijd de kip in blokjes van circa 2 cm.
    2. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak broccoli, cashewnoten, gember en knoflook hierin al roerend circa 5 minuten, of totdat de broccoli zacht wordt.
    3. Roer er kip, chutney en peper naar smaak door. Verwarm dit al roerend 2 minuten, of totdat de kip warm is.
    4. Leg ondertussen de chapati's op het rooster in de grill en sprenkel er wat water over. Gril ze 2 minuten en draai ze een keer om.
    5. Leg het kipmengsel op de chapati's en rol ze op. Serveer ze warm met de yoghurtsaus.

    Variaties en tips

    • Gebruik bloemkoolroosjes in plaats van broccoli. * • Gebruik voor een Mexicaanse snack 8 bloemtortilla's in plaats van chapati's. Verwarm de tortilla's één voor één in een droge koekenpan gedurende 20 seconden en draai ze een keer om. Maak een snelle verse tomatensalsa door 4 ontvelde en fijngesneden rijpe tomaten, 1 gesnipperde kleine ui, 1-2 el fijngehakte verse koriander, een scheutje citroen- of limoensap, wat druppels tabasco en peper naar smaak te mengen. Maak het kipmengsel als hiervoor beschreven, maar laat de gember en de chutney achterwege en gebruik pijnboompitten in plaats van de ongezouten cashewnoten. Verdeel het kipmengsel vervolgens over de warme tortilla's, schep er een lepel salsa op en rol ze ten slotte op.

    Pluspunten

    • Broccoli zit vol vitaminen. De groente is een uitstekende bron van de antioxidanten bètacaroteen en vitamine C en van vitamine E. Daarnaast zit er flink wat van de B-vitaminen niacine en B6 in en redelijk wat foliumzuur. Eén portie gekookte broccoli (circa 85 g) levert bijna de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. * • Net als andere koolsoorten, zoals bloemkool, spruitjes en koolrabi, bevat broccoli diverse bio-actieve stoffen. Een ervan, indool, kan bescherming bieden tegen borstkanker, omdat het de werking van de oestrogenen die de groei van tumoren bevorderen remt.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ C * ✓✓ B6, E, foliumzuur, ijzer, koper * ✓ B1, niacine, calcium, kalium, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren