Massaman kip curry

    Massaman kip curry

    22keer bewaard
    55min


    23 personen hebben dit gemaakt

    Een Thaise curry met de smaken van tamarinde en kokosmelk. Het gerecht is in minder dan 1 uur klaar en lekker met witte rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 3 eetlepels currypasta
    • 1 plak (2 cm) gember, fijngesneden
    • 500 gr kipfilet, in stukjes
    • 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 3 eetlepels vissaus
    • 3 eetlepels tamarindepasta
    • 5 eetlepels pindakaas
    • 3 kopjes aardappel, geschild en in blokjes
    • 1 blikje (400 gr) kokosmelk
    • 3 eetlepels vers limoensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. In een grote sauspan op een middelhoog vuur plantaardige olie verhitten. Currypasta en gember erdoor roeren en 2 minuten bakken. De blokjes kip toevoegen en in ong. 3 minuten aan de buitenkant wit bakken.
    2. Basterdsuiker, vissaus, tamarinde, pindakaas, aardappel en kokosmelk erdoor roeren. Breng de pan aan de kook, zet het vuur matig laag en 20 minuten in een gesloten pan laten sudderen tot de aardappels gaar zijn en de kip van binnen wit. Limoensap toevoegen en nogmaals 5 minuten laten sudderen alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    3

    - Gewaardeerd op - 13 nov 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren