Chiligarnalen met rijststokjes

    Chiligarnalen met rijststokjes

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    Maak dit als eerste!

    Rijststokjes zijn platte noedels, gemaakt van rijstbloem en verkrijgbaar in grotere toko's. Ze hebben een lichtere structuur dan tarwenoedels en daarom zijn ze ideaal voor wokgerechten. In dit gerecht worden fijne asperges, sappige steurgarnalen en knapperige waterkastanjes kort gebakken met de zachte noedels.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 g rijststokjes
    • 2 el zonnebloemolie
    • 200 g rauwe steurgarnalen, gepeld
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 verse rode chilipeper, gehalveerd, zonder zaden en in dunne schijfjes gesneden
    • 1 el fijngehakte verse gember
    • 100 g extra fijne asperges, in stukken van 5 cm gesneden
    • 150 g schoongemaakte peultjes, in kleine stukken gesneden
    • 1 blik waterkastanjes, circa 225 g, uitgelekt en gehalveerd (toko)
    • 4 lente-uitjes, in reepjes gesneden
    • 2 tl gemalen koriander
    • 4 el vissaus
    • 1 el vloeibare honing
    • 1½ tl maïzena
    • 15 g verse koriander, fijngehakt
    • verse koriander om te garneren (desgewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook of week de noedels volgens de instructies zoals die staan vermeld op de verpakking. Laat de noedels goed uitlekken en zet ze opzij.
    2. Verhit 1 el olie in een wok of een grote braadpan en roerbak de garnalen enkele minuten, tot ze van blauwgrijs in roze beginnen te veranderen. Schep ze dan met een schuimspaan op een bord.
    3. Voeg vervolgens de rest van de olie toe aan de wok en verhit kort. Voeg de knoflook, de chilipeper en de gember toe. Roerbak het geheel enkele seconden om de olie op smaak te brengen, maar laat vooral niets aanbranden.
    4. Meng de asperges, de peultjes en de waterkastanjes in de wok. Roerbak circa 3 minuten of tot de asperges en de peultjes zacht geworden zijn. Voeg de lente-uitjes en de gemalen koriander toe en meng alles goed.
    5. Meng de vissaus, de honing en de maïzena met 2 eetlepels water. Voeg toe aan de wok en roer langzaam tot de saus kookt en dikker wordt.
    6. Doe de garnalen weer in de wok en voeg de noedels en de fijngehakte koriander toe. Meng voorzichtig tot alles in de wok goed is gemengd en goed warm is. Serveer het gerecht onmiddellijk, gegarneerd met de korianderblaadjes, als u dat wenst.

    Variaties en tips

    • Vervang de garnalen door 2 kipfilets. Snijd ze in dunne reepjes. Vervang de asperges, de peultjes en de waterkastanjes door 1 rode paprika, zonder zaden en in blokjes gesneden, 125 g in schijfjes gesneden jonge maïskolfjes en 1 blik bamboescheuten, circa 225 g, uitgelekt en in stukjes gesneden. Vervang de gemalen en verse koriander door Chinees vijfkruidenpoeder en vers basilicum.

    Pluspunten

    • Garnalen bevatten weinig vetten, maar veel eiwitten. Ze bevatten nuttige hoeveelheden van de meeste B-vitaminen, vooral vitamine B12, essentieel voor de vorming van rode bloedcellen en om het zenuwstelsel gezond te houden. Ze zijn ook een goede bron van het antioxidant selenium.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ B12, C * ✓✓ koper * ✓ ijzer, selenium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren