Chinese gestoomde scholrolletjes

    Chinese gestoomde scholrolletjes

    5keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    In dit recept worden scholfilets opgerold, op smaak gebracht met oestersaus, gember en lente-uitjes en vervolgens gestoomd op een bedje van zeekraal. Serveer de gestoomde rolletjes met een mix van langkorrel- en wilde rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 350 g langkorrel- en wilde rijst
    • 4 scholfilets, circa 600 g in totaal, zonder vel
    • 2 el oestersaus
    • ½ tl basterdsuiker
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 tl fijngesneden verse gember
    • 3 lente-uitjes, in dunne schijfjes gesneden
    • 100 g verse zeekraal
    • 1 worteltje, in repen geschaafd met een dunschiller
    • 1 tl geroosterde sesamolie
    • 1 el fijngehakte verse koriander
    • takjes verse koriander om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Klaar in:25min 

    1. Doe de rijst in een grote steelpan met koud water en breng aan de kook. Temper het vuur en laat circa 15 minuten sudderen, tot de rijst gaar is, of volg de instructies op de verpakking. Laat goed uitlekken.
    2. Terwijl de rijst kookt, snijdt u de visfilets overlangs door. Schik de vishelften met het vel naar boven op een bord en verdeel de oestersaus erover. Bestrooi de filets dan met de suiker, de helft van de knoflook, de helft van de gember en de helft van de lente-uitjes. Rol de visfilets vervolgens op.
    3. Doe de zeekraal in een stoomkoker en schik de visrolletjes erbovenop. Bestrooi met de rest van de fijngesneden knoflook en de gember en voeg de reepjes wortel toe. Dek de stoomkoker af en laat 5-6 minuten op een hoog vuur stomen, of tot de vis gemakkelijk uit elkaar valt en de zeekraal net gaar is.
    4. Schik de zeekraal en de scholrolletjes op borden, samen met de reepjes wortel. Besprenkel met de sesamolie en strooi de rest van de lente-uitjes en de fijngehakte koriander erover. Schep de rijst in aparte kommen, garneer met de takjes koriander en serveer.

    Variaties en tips

    • Gebruik een mix van Chinese groenten, in schijfjes gesneden, of 225 g broccoli, in roosjes verdeeld, in plaats van de zeekraal. * • Serveer de vis met gebakken rijst. Kook 275 g langkorrelrijst 10-12 minuten in kokend water, tot hij gaar is, of volg de instructies op de verpakking op. Laat uitlekken. Bak 1 ui, fijngesneden, ½ rode paprika, zonder zaden en fijngesneden, 1 stengel bleekselderij, in blokjes gesneden, 3 teentjes knoflook, fijngesneden, en 1 theelepel fijngesneden verse gember 2-3 minuten in de wok met 1 eetlepel arachideolie. Schep de groenten uit de wok en leg opzij. Verhit nog een eetlepel olie in de wok en voeg de rijst toe. Maak er een dunne laag van en bak de rijst op een middelhoog vuur tot hij aan één kant lichtbruin is. Draai hem om, voeg de groenten toe en bak nog 2 minuten. Voeg 2 theelepels sojasaus en 50 g erwten uit de diepvries toe en bak nog 2 minuten. Bestrooi met fijngehakte verse koriander en serveer.

    Pluspunten

    • Wilde rijst is geen echte rijst, maar de zaden van een Noord-Amerikaanse grassoort. Het bevat meer eiwitten dan gewone rijst en is rijk aan het essentiële aminozuur lysine dat slechts in kleine hoeveelheden in granen zit. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. * • Door de groene blaadjes van lente-uitjes te gebruiken, verhoogt u het gehalte aan bètacaroteen.

    Bevat per portie

    ✓✓ B1, B6, B12, niacine, selenium * ✓✓ A * ✓ B2, C, calcium, foliumzuur, ijzer, kalium, koper, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren