Chinese omelet

    Chinese omelet

    7keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Dit gerecht vindt u overal waar de Chinese cultuur bloeit – hoe ver China ook weg is. In deze omelet worden Chinese groenten op een fantastische manier gecombineerd met kalkoen of kip. Gebruik een pan met antiaanbaklaag of met een dikke bodem, zodat u maar weinig vet nodig hebt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 g kalkoengehakt
    • 2 tl sojasaus
    • 2 el zonnebloemolie
    • 200 g Chinese kool, in stukjes gescheurd
    • 100 g taugé
    • 30 g diepvrieserwten, met kokend water ontdooid en uitgelekt
    • 125 g gerookte kalkoen of kip, in dunne plakjes gesneden
    • 100 g waterkastanjes uit blik, in plakjes of in vieren gesneden
    • 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes gesneden
    • 2 el fijngehakte verse koriander
    • 6 eieren
    • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
    • 2 tl fijngehakte verse gemberwortel
    • 2 el droge sherry
    • Saus
    • ½ tl sesamolie van geroosterd sesamzaad
    • 1½ el Chinese donkere sojasaus
    • 1 el balsamicoazijn
    • wat druppels Chinese chilisaus
    • Om te garneren
    • verse korianderblaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Voeg 1 tl van de sojasaus toe aan het gehakt en meng dit met de hand dooreen. Verhit de olie in een koekenpan met dikke bodem van circa 26 cm diameter, voeg het gehakt toe en bak dit in 3-5 minuten rul. Voeg de Chinese kool, taugé, erwten, gerookte kalkoen of kip, waterkastanjes, bosui en koriander toe en roerbak dit 2-3 minuten.
    2. Klop de eieren los met knoflook, sherry en de resterende 1 tl sojasaus. Schenk dit gelijkmatig over het gehaktmengsel. Bak dit, voorzichtig roerend, met een pollepel – zorg er daarbij voor dat het eimengsel goed over de pan verdeeld blijft – totdat de omelet aan de onderkant gestold is. Zet de pan onder de grill (zorg ervoor dat het handvat niet heet wordt, tenzij de pan hittebestendig is) en verwarm hem kort om ook de bovenkant van de omelet te laten stollen.
    3. Meng ondertussen sesamolie, sojasaus, balsamicoazijn en chilisaus tot een homogeen geheel.
    4. Snijd de omelet in punten, sprenkel de saus erover en garneer met koriander. Serveer warm.

    Pluspunten

    • Eieren bevatten een redelijke hoeveelheid van de bouwstof eiwit, onmisbaar voor een goede gezondheid, plus de vitaminen A, B2, B12, E en niacine. * • Diepvriesgroenten bevatten vaak meer vitamine C dan verse groenten. Diepvrieserwten bevatten bijvoorbeeld na het invriezen nog 60-70% van de vitamine C en dit blijft zo tijdens het bewaren. * • Chinese kool is een goede bron van B-vitaminen, vooral foliumzuur, en van vitamine C.

    Een variatie

    • Neem voor Chinese omeletrolletjes met kalkoenballetjes 150 g kalkoengehakt, gemengd met 1½ tl sojasaus; maak hier 20 kleine balletjes van. Laat ze in 5-6 minuten lichtbruin worden en neem ze met een schuimspaan uit de pan. Roerbak de groenten in de koekenpan (de gerookte kalkoen of kip vervalt). Verhit 1 tl zonnebloemolie in een koekenpan van 18 cm en schenk hier een kwart van het eimengsel in. Verdeel hier een kwart van de balletjes en geroerbakte groenten over en rol de omelet op als hij stolt. De omelet is niet gemakkelijk heel te houden omdat de vulling zwaar is, maar met behulp van een pannenkoeksmes kunt u hem voorzichtig omdraaien. Maak in totaal 4 omeletten. Serveer er de saus bij en garneer met fijngehakte verse koriander.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ B12, foliumzuur * ✓✓ A, B2, B6, C, E, ijzer, zink * ✓ B1, niacine, calcium, kalium, koper, selenium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren