Quesadilla's met kip

    Quesadilla's met kip

    15keer bewaard
    55min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een goed recept voor feestjes. Ik vries de restjes altijd in, die kun je goed opwarmen. De pittige kip en de gekookte paprika's vormen een sappig geheel gemengd met de gesmolten kazen. Snij de quesadilla's in parten en serveer met zure room en salsa.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 450g kipfilet, in blokjes
    • 1 zakje kruidenmix voor fajita's
    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 2 groene paprika's, in stukjes
    • 2 rode paprika's, in stukjes
    • 1 ui, fijngesneden
    • 10 bloemtortilla's
    • 500g geraspte Cheddar kaas, in gedeelten
    • 1 eetlepel bacon of spekblokjes, gekookt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de grill voor. Vet een ovenschaal in.
    2. Bestrooi de kip met fajita kruidenmix en leg de kip in de ovenschaal. Zet deze onder de grill en bak de kip gaar (wit van binnen) in ongeveer 5 minuten.
    3. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    4. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Roer de groene paprika, rode paprika, ui en kip erdoor. Roerbak tot de groenten wat zachter zijn geworden, in ongeveer 10 minuten.
    5. Doe wat van het kipmengsel op de helft van elke tortilla, bestrooi met kaas en de spekblokjes. Vouw de tortilla's dan dubbel en leg ze in de ovenschaal.
    6. Bak de quesadilla's in de voorverwarmde oven tot de kaas gezmolten is, in ongeveer 10 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren