Chocoladetaart

    Chocoladetaart

    7keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Een grote hoeveelheid pure chocolade van goede kwaliteit maakt van deze taart een heerlijk smeuïg en vullend dessert; een klein stukje is al genoeg, ook voor de echte toetjesfan. Als dessert kunt u de taart warm serveren, met een schep zure room of magere yoghurt en vers fruit.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 175 g pure chocolade van goede kwaliteit (ten minste 70% cacao)
    • 75 g boter
    • 4 eieren
    • 100 g lichtbruine ruwe rietsuiker
    • 30 g bloem
    • Om te garneren
    • Kaapse kruisbessen (desgewenst)
    • poedersuiker
    • cacaopoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een springvorm met een diameter van 23 cm in en bedek hem met ingevet vetvrij papier.
    2. Breek de chocolade in stukken en doe ze in een vuurvaste kom, samen met de boter. Zet de kom boven op een pan met kokend water, maar zorg ervoor dat het water de kom niet raakt. Smelt de chocolade, haal de pan dan van het vuur en roer het mengsel door tot het glad is.
    3. Doe ondertussen de eieren en de suiker in een grote kom. Klop ze met een elektrische mixer tot het volume van het mengsel aanzienlijk is toegenomen en het als een lint van de gardes loopt. Als u de eieren met de hand klopt, zet de kom dan boven een pan met bijna kokend water, maar zorg ervoor dat het water de bodem van de kom niet raakt.
    4. Voeg het chocolademengsel toe aan het eiermengsel en meng alles goed door elkaar met een grote, metalen lepel. Zeef dan de bloem in delen erboven en schep steeds voorzichtig door.
    5. Schep het mengsel in de voorbereide bakvorm en strijk het oppervlak voorzichtig glad. Bak de taart gedurende 15-20 minuten of tot de bovenkant goed stevig aanvoelt. Laat de taart afkoelen in de bakvorm.
    6. Haal de taart uit de bakvorm en verwijder het bakpapier. Snijd de taart in stukken en garneer elk stuk eventueel met een Kaapse kruisbes. Bestrooi de borden met gezeefde poedersuiker en cacaopoeder. U kunt de taart 2-3 dagen in de koelkast bewaren.

    Pluspunten

    • Wetenschappers van de universiteit van Californië hebben ontdekt dat chocolade, vooral pure chocolade, aanzienlijke hoeveelheden fenolen bevat. Deze stoffen werken als antioxidanten, ze voorkomen de oxidatie van schadelijke LDL-cholesterol, de cholesterol die het dichtslibben van de aders veroorzaakt. Een stuk chocolade van 40 g bevat ongeveer dezelfde hoeveelheid fenolen als een glas rode wijn. * • Kaapse kruisbessen bevatten veel bètacaroteen, vitamine C en kalium.

    Variaties en tips

    • Vervang de bloem door gemalen amandelen. * • Als u de taart voor een speciale gelegenheid maakt, besprenkel deze dan na het bakken met 3 el cognac of sinaasappellikeur, zoals cointreau, en laat afkoelen.

    Bevat per portie

    ✓✓ B12 * ✓ A, koper

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren