Ciabatta met knoflookchampignons

    Ciabatta met knoflookchampignons

    20keer bewaard
    25min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Champignons met knoflook zijn een klassiek, heerlijk voorgerecht. In dit recept wordt minder boter gebruikt en wat mosterd toegevoegd, zodat het toch een smeuïg geheel blijft. Serveer er een eenvoudige salade of een portie fijngesneden witte kool en lente-uitjes bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 voorgebakken ciabatta
    • 1 el olijfolie, extra vergine
    • 30 g ongezouten boter
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 450 g champignons, gehalveerd
    • 1 el grove mosterd
    • een beetje worcestersaus
    • 30 g geschaafde Parmezaanse kaas
    • zout en peper
    • takjes verse peterselie om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ciabatta diagonaal in 8 sneden van 2,5 cm, zodat ze lang en ovaal van vorm zijn. Leg ze op een bakplaat en bestrijk ze met de olie. Bak het brood 8-12 minuten, of tot het krokant en goudbruin is.
    2. Smelt ondertussen de boter in een braadpan. Voeg de knoflook toe als de boter sist en stoof 1 minuut. Voeg de champignons toe en bak ze nog 4-5 minuten op een middelhoog vuur, of tot ze bijna gaar zijn. Roer af en toe door.
    3. Roer de mosterd erdoor. Temper het vuur iets, voeg de worcestersaus toe en breng op smaak. Laat nog 1 minuut stoven en haal de pan dan van het vuur.
    4. Leg op elk bord 2 sneetjes ciabatta. Verdeel er de champignons met het stoofvocht over. Strooi er de geschaafde Parmezaanse kaas over en garneer met de takjes verse peterselie. Serveer onmiddellijk.

    Variaties en tips

    • In plaats van voorgebakken ciabatta's kunt u ook voorgebakken stokbrood gebruiken. Of gebruik gewone ciabatta of stokbrood, smeer het in met olijfolie en rooster het onder de grill. * • Voor paprikabruschetta verwarmt u de grill zo heet mogelijk voor. Snijd 2 rode en 2 gele paprika's in vieren en verwijder de zaden. Leg de stukken circa 10 minuten met de schil naar boven onder de grill, tot de schil geblakerd is. Doe ze in een plastic zak en laat ze 15 minuten afkoelen tot ze koud genoeg zijn om aan te pakken. Verwijder de schil en snijd de paprika's in grove stukken. Meng ze in een kom met 10 grote, verse blaadjes basilicum. Besprenkel met 2 el balsamicoazijn en 3 el extra vergine olijfolie en meng goed. Verdeel dit mengsel over de stukken brood en serveer onmiddellijk.

    Pluspunten

    • Champignons bevatten de in water oplosbare vitaminen B2, niacine en B6, die belangrijk zijn voor een goede werking van andere voedingsstoffen. Ze bevatten ook koper, essentieel voor de werking van veel enzymen. Koper helpt het lichaam om ijzer op te nemen uit voedsel. * • De kleine hoeveelheid Parmezaanse kaas zorgt zowel voor calcium als voor een heerlijke smaak.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ koper * ✓✓ B2, foliumzuur, niacine, selenium * ✓ A, B1, B6, calcium, ijzer, kalium, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren