Verse dadels zijn een echte tractatie: ze zijn zoet, sappig en mals. Ze gaan perfect samen met grapefruit en sinaasappelen, zoals in dit verfrissende dessert dat rijk is aan vitamine C. Geserveerd met een siroop op basis van steranijs, campari en verse munt, wordt het een sensationele afsluiter van de maaltijd.
• Vervang de steranijszaden door enkele druppels puur vanille-extract en voeg dit aan het einde van de kooktijd toe aan de saus. * • Dit dessert smaakt ook goed als het is gekoeld, maar serveer het binnen 3 uur nadat het werd gemaakt, anders begint het fruit uit elkaar te vallen. * • Maak van dit dessert een kaasgerecht of een lichte lunch door enkele schijfjes feta of geitenkaas toe te voegen en het te serveren met lekker vers brood. * • Voor een salade van meloen en vijgen met walnoten, schilt u een middelgrote, rijpe charentais- of galiameloen, verwijdert u de zaden en snijdt u het vruchtvlees in hapklare schijfjes. Voeg 6 gedroogde vijgen, in stukjes gesneden, en 50 g walnoten, grofgehakt, toe. Maak de siroop zoals is beschreven in het hoofdgerecht, maar vervang de steranijs en de campari door 3-5 takjes verse tijm. Giet de siroop over het fruit en meng goed. Voeg dan het sap van ½ citroen en een snufje gemalen kaneel toe. Meng goed en serveer.
• Roze grapefruit is een goede bron van lycopeen, een van de bio-actieve stoffen of fytochemicaliën die ons helpt beschermen tegen kanker en hartziekten. * • In dadels bestaat 95% van de energie uit natuurlijke suikers. Deze zitten verpakt in voedingsvezels, zodat het lichaam ze langzaam en gelijkmatig in de vorm van glucose kan vrijgeven in de bloedsomloop.
✓✓✓ C * ✓✓ foliumzuur * ✓ B1, kalium