Chinese miesoep met kip

    Chinese miesoep met kip

    14keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een warme en weldadige soep, perfect voor een regenachtige avond na een lange werkdag.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 110 gr Chinese eiermie
    • 1 blikje (500 gr) biologische kippenbouillon
    • 6 shiitakes, in schijfjes
    • 2 lente-uitjes, fijngesneden
    • 1 kipfilet, in blokjes van 1 cm
    • 2 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Bereid de mie volgens de instructies. Afgieten en over twee kommen verdelen.
    2. Intussen in een middelgrote sauspan kippenbouillon met shiitakes en lente-uitjes aan de kook brengen. De kip door de kokende bouillon roeren. Als de bouillon weer kookt, de eieren op de rand stukslaan en in de pan laten vallen.
    3. 8-10 minuten laten koken tot het kippenvlees wit is en de eieren gaar. De kippensoep in de kom over de mie scheppen en direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren