Dimsum met vis

    Dimsum met vis

    6keer bewaard
    50min


    Maak dit als eerste!

    Deze gestoomde hapjes zijn gemaakt van wontonvellen. Door ze in een bamboemandje te serveren, zien ze er extra aantrekkelijk uit. Met cocktailprikkers zijn ze gemakkelijk te eten en in een saus te dopen.

    Ingrediënten
    Porties: 14 

    • 1 el zonnebloemolie
    • 1 wortel, in kleine blokjes gesneden
    • 1 el fijngehakte verse gemberwortel
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • 4 lente-uitjes, fijngehakt
    • ½ tl sesamolie van geroosterd sesamzaad
    • 100 g jonge spinazie, in dunne reepjes gescheurd
    • 1 moot kabeljauwfilet van 275 g, zonder vel
    • 1 eiwit
    • 2 el maïzena
    • 28 wontonvellen
    • zout
    • Om te garneren
    • 1 wortel
    • 2 lente-uitjes, in dunne reepjes gesneden
    • Om te serveren
    • 4 el droge sherry
    • 4 el sojasaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Bak hierin wortel, gember, knoflook en lente-ui, onder af en toe roeren, ongeveer 5 minuten, totdat de wortel wat zachter is. Roer sesamolie en spinazie erdoor en bak dit een paar seconden mee, totdat de spinazie is geslonken. Bak alles circa 30 seconden op de hoogste stand, tot al het overtollige vocht is verdampt. Neem de pan van het vuur. Laat iets afkoelen.
    2. Pureer de filet in een keukenmachine. Of hak de vis fijn en druk er dan op met de bolle kant van een pollepel zodat een samenhangend geheel ontstaat. Klop het eiwit met de maïzena los in een kom. Roer de vis erdoor en dan wortel, spinazie en zout naar smaak. Roer alle ingrediënten tot een vrij stevig mengsel. Zet apart.
    3. Snijd voor de garnering 28 dunne plakjes van de wortel. Leg ze iets uit elkaar in 2 stoommandjes. Snijd de resterende wortel fijn.
    4. Leg een wontonvel op de palm van een hand. Schep met een theelepel wat van het vismengsel in het midden van het vel. Bevochtig de randen met wat water en vouw de zijkanten rond de vulling. Knijp de dimsum dicht op de plek waar de punten samenkomen.
    5. Druk de onderkant van de dimsum iets tegen het werkvlak, zodat hij stevig staat, en zet hem op een plakje wortel in één van de mandjes. Maak de resterende hapjes op dezelfde manier. (Ze kunnen 6 uur van tevoren worden gemaakt en afgedekt met plasticfolie in de koelkast worden bewaard.)
    6. Stoom ze 10 minuten boven kokend water. Hebt u geen mandjes die op elkaar passen, stoom ze dan in 2 keer. Is het eerste mandje klaar, houd dit dan afgedekt met folie warm boven zacht kokend water, terwijl het tweede mandje wordt gestoomd.
    7. Meng ondertussen sherry en sojasaus in een kommetje. Garneer de warme hapjes met de fijngesneden wortel en lente-ui en geef er de soja-sherrydip bij.

    Bevat per hapje

    ✓ A, E

    Pluspunten

    • Witte vis zoals kabeljauw bevat weinig calorieën en is een uitstekende bron van jodium. Vis is een van de beste bronnen van dit belangrijke mineraal, omdat het jodiumgehalte in zeewater, anders dan in de grond, overal gelijk is.

    Variaties en tips

    • U kunt in plaats van wontonvellen ook Chinese pannenkoeken gebruiken. Snijd iedere pannenkoek in 3 punten. Leg op ieder puntje een schepje vulling en rol het op tot een hoorntje. In plaats van in plakjes snijdt u de wortel in smalle reepjes, waar u de hoorntjes op legt voor het stomen. * • Week voor hapjes met paddestoelen en tofu 4 gedroogde shii-takes 10 minuten in wat kokend water; giet ze af en knijp overtollig vocht eruit. Verwijder de harde steeltjes en hak de hoedjes fijn. Bak de shii-take 5 minuten met 100 g fijngehakte (kastanje)champignons, 1 in kleine blokjes gesneden wortel, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 el fijngehakte verse gemberwortel en 4 fijngehakte lente-uitjes, zet het vuur dan hoger en bak alles snel en al roerend tot al het vocht van de paddestoelen is verdampt. Prak 300 g stevige tofu met een vork fijn. Roer er 4 el maïzena door, voeg het paddestoelenmengsel toe en 1 el fijngehakte verse koriander. Vul de wontonvellen hiermee en stoom ze zoals in het hoofdrecept.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren