Dip van krab met crudités

    Dip van krab met crudités

    7keer bewaard
    15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze romige dip is gemaakt van houdbare ingrediënten en kan snel worden gemaakt als er onverwacht gasten komen. Er worden reepjes bleekselderij en komkommer en partjes sappige ananas bij geserveerd, die aan deze snack belangrijke voedingsstoffen toevoegen. Ook soepstengels zijn geschikt om mee te dippen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 stengels bleekselderij, totaal circa 125 g
    • ½ komkommer, circa 125 g
    • 1 kleine ananas, circa 350 g
    • Dip van krab
    • 1 blikje krabbenvlees, circa 120 g, uitgelekt
    • 2 el mayonaise
    • 2 el magere yoghurt
    • 1 tl tomatenpuree
    • geraspte schil van 1 limoen
    • 30 g zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt en fijngehakt
    • 30 g augurken, fijngehakt
    • een paar druppels tabasco, of een hoeveelheid naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Doe voor de dip krabbenvlees, mayonaise, yoghurt, tomatenpuree, limoenrasp, tomaten en augurken in een kom en roer dit goed door. Breng op smaak met tabasco. Doe de dip in een kommetje en zet dit tijdens het maken van de crudités afgedekt in de koelkast.
    2. Snijd bleekselderij en komkommer in reepjes. Verwijder de kroon van de ananas (gebruik de gewassen bladeren desgewenst als garnering). Snijd het vruchtvlees met de schil eraan in partjes en verwijder de kern.
    3. Schik bleekselderij, komkommer en ananas op een schaal met daarnaast de dip. Garneer desgewenst met de ananasbladeren en serveer.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ E * ✓✓ C, koper, zink * ✓ calcium, kalium

    Pluspunten

    • Krab is een goede bron van fosfor, een mineraal dat nodig is voor gezonde botten. Fosfor speelt ook een belangrijke rol bij het vrijkomen van energie uit voedsel. * • Bleekselderij werd vroeger gebruikt als medicinaal kruid, maar werd aan het eind van de 17e eeuw populair als groente. De stengels bevatten kalium en bètacaroteen, evenals de bladeren.

    Variaties en tips

    • Verdeel de dip over de holten en het snijvlak van 2 gehalveerde en ontpitte avocado's. Strooi hier wat blokjes komkommer en rode paprika over en geef er sla en brood bij als lichte lunch. * • Maak een dip van gerookte makreel. Meng 125 g gerookte makreelfilet zonder vel met de mayonaise en yoghurt. Roer er dan 1 tl mierikswortelsaus, de geraspte schil van 1 citroen en 30 g fijngehakte waterkers door. Dit is heerlijk met niet al te dikke reepjes knapperige appel met rode of groene schil. * • Maak canapés door de krabben- of makreeldip op rondjes komkommer van ongeveer 1 cm dikte te serveren. Garneer met in zeer fijne reepjes gesneden radijs of kleine blaadjes waterkers.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    BaylaMoon
    van
    0

    Ik ga het vandaag maken, ik vind je recept FANTASTISCH, hang nu al kwijlend over mijn laptop heen, ook die makreelvariant klinkt goddelijk! ~ Een aantal uren later: Er was nergens krab te krijgen, dus ik heb de makreel gemaakt, ipv appel reepjes heb ik de appel grof geraspt en ik heb zelf een mayonaise gemaakt met grove mosterd met witte wijn, dus ik heb i.pv. de yoghurt een beetje room erdoor geroerd, in een woord GODDELIJK! - 19 sep 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren