Echte custardvla

    Echte custardvla

    13keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Custardvla, ofwel crème anglaise, is heerlijk als nagerecht of bij zoete pasteitjes, taarten of puddingen. Door de eierdooiers en de vanille is de smaak geweldig. Door wat maïzena toe te voegen zal het mengsel minder snel klonteren.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 ml halfvolle melk
    • 1 vanillestokje, in de lengte gespleten
    • 3 eierdooiers
    • 1 el basterdsuiker
    • 1 tl maïzena

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Klaar in:25min 

    1. Doe de melk en het vanillestokje in een pan met dikke bodem en verwarm de melk tot die zachtjes kookt. Neem de pan van het vuur en laat die 10 minuten staan.
    2. Roer ondertussen de eierdooiers, suiker en maïzena in een kom tot een smeuïg mengsel.
    3. Neem het vanillestokje uit de melk. Voor extra vanillesmaak kunt u de zaadjes aan de melk toevoegen. Giet de warme melk al roerend bij het eimengsel.
    4. Giet het mengsel weer in de pan en laat het, al roerend met een pollepel, zachtjes koken tot het dik genoeg is en er een dun laagje van de custardvla op de lepel achterblijft. Het mengsel mag niet koken. Neem de pan van het vuur zodra een gebonden vla is ontstaan. Serveer de vla warm of koud.

    Variaties en tips

    • Hebt u geen vanillestokje, dan kunt u vanillesuiker gebruiken of voeg 1 tl puur vanille-extract toe aan de gekookte custardvla. * • In plaats van met vanille kunt u de vla ook op smaak brengen met een reepje citroen-, sinaasappel- of limoenschil. Of voeg 2 tl instantkoffie of 30 g geraspte pure chocolade toe aan de warme melk. Als de vla eenmaal klaar is, kunt u ook 1 el likeur toevoegen. * • Voor banketbakkersroom moet u 25 g suiker en 1½ el maïzena gebruiken. Hierdoor ontstaat een dikke room die afgekoeld als vulling in zoet gebak kan worden gebruikt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren