Echte custardvla

  (1)
  25 minuten

  Custardvla, ofwel crème anglaise, is heerlijk als nagerecht of bij zoete pasteitjes, taarten of puddingen. Door de eierdooiers en de vanille is de smaak geweldig. Door wat maïzena toe te voegen zal het mengsel minder snel klonteren.


  7 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 4 

  • 300 ml halfvolle melk
  • 1 vanillestokje, in de lengte gespleten
  • 3 eierdooiers
  • 1 el basterdsuiker
  • 1 tl maïzena

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 25min  ›  Klaar in:25min 

  1. Doe de melk en het vanillestokje in een pan met dikke bodem en verwarm de melk tot die zachtjes kookt. Neem de pan van het vuur en laat die 10 minuten staan.
  2. Roer ondertussen de eierdooiers, suiker en maïzena in een kom tot een smeuïg mengsel.
  3. Neem het vanillestokje uit de melk. Voor extra vanillesmaak kunt u de zaadjes aan de melk toevoegen. Giet de warme melk al roerend bij het eimengsel.
  4. Giet het mengsel weer in de pan en laat het, al roerend met een pollepel, zachtjes koken tot het dik genoeg is en er een dun laagje van de custardvla op de lepel achterblijft. Het mengsel mag niet koken. Neem de pan van het vuur zodra een gebonden vla is ontstaan. Serveer de vla warm of koud.

  Variaties en tips

  • Hebt u geen vanillestokje, dan kunt u vanillesuiker gebruiken of voeg 1 tl puur vanille-extract toe aan de gekookte custardvla. * • In plaats van met vanille kunt u de vla ook op smaak brengen met een reepje citroen-, sinaasappel- of limoenschil. Of voeg 2 tl instantkoffie of 30 g geraspte pure chocolade toe aan de warme melk. Als de vla eenmaal klaar is, kunt u ook 1 el likeur toevoegen. * • Voor banketbakkersroom moet u 25 g suiker en 1½ el maïzena gebruiken. Hierdoor ontstaat een dikke room die afgekoeld als vulling in zoet gebak kan worden gebruikt.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (1)

  Beoordelingen in het Nederlands (1)

  0

  De smaak was goed maar het raakte in de schift...  -  10 jan 2018

  Vergelijkbare recepten