Eenvoudige zeevruchtenbouillon

    Eenvoudige zeevruchtenbouillon

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    Maak dit als eerste!

    Verfijnde zeevruchten worden aangevuld met saffraan, tomaten en courgettes in een heldere, lichte en smakelijke bouillon. Serveer als bijgerecht een pikant mengsel van romige ricotta en rode paprika met stokbrood, dat is lichter dan de klassieke kruidige mayonaise die vaak bij zeevruchtenbouillon wordt geserveerd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 l visbouillon, bij voorkeur zelfgemaakte
    • ¼ tl saffraandraden
    • 400 g mosselen in de schelp, schoongemaakt
    • 100 g gepelde, rauwe reuzengarnalen
    • 100 g st. jakobsschelpen
    • 100 g scholfilets, zonder vel
    • 2 tomaten, geschild en in blokjes gesneden
    • 1 courgette, in blokjes gesneden
    • peper en zout
    • 1 el fijngehakt bieslook om te garneren
    • Paprikapasta
    • 1 kleine rode paprika, zonder zaden en fijngesneden
    • snufje cayennepeper, of naar wens
    • 1 kleine stengel bleekselderij, fijngesneden
    • 1 el fijngehakt vers bieslook
    • 150 g ricotta

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:50min 

    1. Maak eerst de paprikapasta. Voeg de rode paprika met de cayennepeper, bleekselderij en het bieslook toe aan de ricotta en breng op smaak met zout. Dek af en zet koel weg tot u het nodig hebt.
    2. Verhit de visbouillon in een grote soeppan tot deze kookt. Verkruimel de saffraandraden in de bouillon en roer goed. Haal de pan van het vuur en zet opzij.
    3. Bereid de mosselen. Verwijder gebroken schelpen of schelpen die niet sluiten als u erop tikt. Doe de natte mosselen in een schone pan en dek af. (U hoeft geen water toe te voegen.) Kook ze 4 minuten op een middelhoog vuur en schud af en toe met de pan. Controleer of alle mosselen opengaan. Als dat niet zo is, laat ze dan nog 1-2 minuten koken.
    4. Zet een zeef op de pan met de bouillon en doe de mosselen erin, zodat het sap van de schelpen bij de bouillon terechtkomt. Laat de mosselen afkoelen tot u ze vast kunt pakken. Haal ze uit hun schelp en leg ze opzij. Gooi niet-geopende schelpen weg.
    5. Maak met behulp van een scherp mes een sneetje in de rug van elke garnaal. Verwijder met de punt van het mes het zwarte darmkanaal en gooi weg. Snijd elke st. jakobsschelp in 2 of 3 dunne schijfjes, afhankelijk van de dikte. Snijd de scholfilets in reepjes die circa 2 cm breed en 5 cm lang zijn.
    6. Verhit de visbouillon opnieuw tot deze suddert. Voeg vervolgens de mosselen, garnalen, st. jakobsschelpen en reepjes vis toe. Roer en verhit tot het mengsel zachtjes suddert. Voeg de blokjes tomaat en courgette toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de soep 3 minuten sudderen.
    7. Schep de soep in voorverwarmde kommen en strooi er het bieslook over om te garneren. Serveer direct, met de paprikapasta en veel warm stokbrood.

    Pluspunten

    • Ricotta is een goede bron van calcium en eiwitten en bevat veel minder vet dan de meeste andere kazen. * • De paprikapasta die bij de bouillon wordt geserveerd, bevat veel minder vetten en meer vitamine C en bètacaroteen dan de traditionele kruidige mayonaise.

    Bevat per portie

    ✓✓ ✓ C * ✓ ✓ B1, B2, B6, B12, calcium, koper, selenium * ✓ foliumzuur

    Variaties en tips

    • Vervang de mosselen door 100 g in blokjes gesneden zalmfilet zonder vel en de scholfilet door in schijfjes gesneden oesterzwammen. * • Voor een bouillon van gevogelte en pasta gebruikt u 300 g kippen- of kalkoenfilets, in fijne reepjes gesneden, in plaats van de vis en de zeevruchten. Gebruik dan ook kippenbouillon in plaats van visbouillon. Verhit de bouillon met de saffraan tot deze kookt. Voeg dan 4 eetlepels orzopasta en de reepjes kip of kalkoen toe. Laat 5-7 minuten zachtjes sudderen of tot de pasta gaar is en het vlees wit. Voeg de in blokjes gesneden groenten toe, breng weer aan de kook en serveer meteen. * • De paprikapasta is een uitstekende dipsaus voor verse rauwe groenten, zoals bleekselderij, radijsjes, venkel of komkommer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren