Eieren met erwten en linzen

    Eieren met erwten en linzen

    1keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Kruiden kunnen van alledaagse ingrediënten iets speciaals maken. In dit eenvoudige gerecht zitten veel vitaminen en mineralen en het heeft bovendien de goede balans tussen essentiële eiwitten en voedingsvezels. Serveer het met basmatirijst en/of warm naanbrood, zodat u veel energierijke koolhydraten binnenkrijgt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 el zonnebloemolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
    • 2,5 cm verse gember, geschild en fijngesneden
    • 2 el garam masala
    • 1 el tomatenpuree
    • 450 g broccoli of bloemkool, of een mix van de twee, in kleine roosjes verdeeld
    • 450 ml groentebouillon, bij voorkeur zelfgemaakt
    • 50 g rode linzen, gespoeld
    • 6 eieren
    • 225 g erwten uit de diepvries
    • 3 el fijngesneden verse koriander
    • grofgeraspte schil van 1 limoen (desgewenst)
    • zout en peper
    • Om te garneren
    • limoenpartjes
    • takjes verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de olie in een steelpan. Stoof de ui, de knoflook en de gember 3 minuten. Voeg de garam masala en de tomatenpuree toe. Laat 1 minuut koken, voeg de broccoli of de bloemkool toe en breng op smaak. Giet de bouillon erbij. Breng aan de kook en voeg de linzen toe. Dek af, temper het vuur en laat 15 minuten sudderen terwijl u af en toe roert.
    2. Leg ondertussen de eieren in een pan met koud water, breng aan de kook en laat 6 minuten zachtjes koken. Laat uitlekken en spoel ze onder koud water. Verwijder de schalen, maar wees voorzichtig, want de eieren zijn niet helemaal hard.
    3. Voeg de hele eieren en de erwten toe aan het linzenmengsel en roer voorzichtig. Breng aan de kook, dek vervolgens de pan af en laat nog ongeveer 5 minuten zachtjes koken, tot de erwten gaar zijn en de saus is ingedikt door de linzen.
    4. Haal de eieren uit het mengsel en snijd ze door. Verdeel het groentemengsel over 4 borden. Meng de fijngesneden koriander met de geraspte limoenschil, indien u deze gebruikt, en strooi het over de groenten. Leg er 3 halve eieren op. Garneer met de limoen en de takjes koriander en serveer onmiddellijk.

    Variaties en tips

    • Dit gerecht kunt u gemakkelijk met groenten uit de diepvries bereiden. Gebruik bijvoorbeeld gemengde groenten, tuinbonen of maïs. * • Vervang de linzen door kikkererwten. Laat 1 blik kikkererwten, circa 400 g, uitlekken. Maak ze fijn met een vork en voeg ze in stap 1 toe aan het groentemengsel. Verminder de hoeveelheid bouillon tot 300 ml. * • Een romige saus past goed bij de eieren. Voeg 150 ml magere yoghurt toe aan het groentemengsel zodra u de eieren uit de pan hebt gehaald. * • In plaats van hardgekookte eieren kunt u gepocheerde eieren op de groenten serveren.

    Pluspunten

    • De combinatie van garam masala en kruiden geeft het gerecht niet alleen een aparte, Indische smaak, maar werkt ook als een natuurlijk conserveermiddel. Het zou de groei van bacteriën remmen in gerechten waarin het wordt gebruikt. Natuurlijk moeten deze gerechten nog wel veilig worden bewaard als u ze niet onmiddellijk opeet.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ B12, C, foliumzuur, ijzer * ✓✓ A, B1, B2, B6, E, niacine, koper, zink * ✓ calcium, kalium, selenium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren