Exotische vruchtensalade

    Exotische vruchtensalade

    24keer bewaard
    15min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Deze eenvoudige, maar toch speciale vruchtensalade heeft volop prachtige kleuren en exotische smaken, namelijk papaja, mango, kiwi en passievruchten. Hij zit boordevol vitaminen en is een verfrissende en voedzame afsluiter van een maaltijd. Schik de vruchten op een bord of serveer ze in een mooie kom.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 grote papaja
    • 1 grote mango
    • 2 kiwi's
    • 6 el sinaasappelsap
    • 2 el limoensap
    • 2 passievruchten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Schil en halveer de papaja en verwijder de zaden. Snijd de vrucht in schijfjes en schik deze in 2 rijen op een bord, of snijd ze in stukken en doe ze in een grote kom.
    2. Schil de mango, verwijder de pit en snijd de vrucht in de lengte in partjes. Schik ze tussen de schijfjes papaja. Of snijd de mango in blokjes en doe ze bij de papaja in de kom.
    3. Schil de kiwi's en snijd ze in de lengte in partjes of snijd ze in blokjes. Verdeel ze over de schijfjes papaja en mango.
    4. Meng het sinaasappelsap met het limoensap. Halveer de passievruchten, verwijder de zaden en voeg het vruchtvlees toe aan het vruchtensap. Schep dit over de vruchtensalade en serveer onmiddellijk.

    Variaties en tips

    • Maak een siroop in plaats van het sinaasappelsap te gebruiken. Doe daarvoor 2 el suiker in een kleine steelpan met 6 el water en laat de suiker op laag vuur oplossen. Breng aan de kook en laat 2 minuten doorkoken. Haal de pan dan van het vuur en voeg het limoensap toe. Laat de siroop afkoelen terwijl u de vruchten voorbereidt. * • Voor een salade van sinaasappelen, kiwi's en aardbeien schilt u 2 sinaasappelen en snijdt u deze in stukken, terwijl u ze boven een kom houdt om het sap op te vangen. Meng met 2 kiwi's, in stukken gesneden, en 275 g aardbeien, gehalveerd, of in schijfjes gesneden als ze heel groot zijn. Warm het opgevangen sap op (ongeveer 4 el) samen met 2 el honing of ahornstroop, tot alles goed is gemengd. Laat dan afkoelen. Voeg nog een handvol gescheurde, verse basilicumblaadjes toe en strooi ze over de vruchtensalade. * • Bestrooi de salade met 2 el geroosterde kokosnootschilfers. * • Vervang de papaja en de mango door een kleine meloen, zoals een ogenmeloen, en circa 400 g geschilde ananas.

    Pluspunten

    • Mango's, papaja's, kiwi's en passievruchten zijn uitstekende bronnen van vitamine C. Een middelgrote schijf papaja levert meer dan het dubbele van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C en een mango levert zesmaal de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. * • Alle vruchten in deze salade bevatten bio-actieve stoffen die ons beschermen tegen de aanvallen van vrije radicalen, die degeneratieve ziekten kunnen veroorzaken. * • Mango is niet alleen een uitstekende bron van vitamine C en bètacaroteen, maar ook een goede bron van vitamine B6.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ C * ✓✓ A, B6, kalium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    ik viet het leuk hoor - 21 apr 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren