Frambozen-vanillerisotto

    Frambozen-vanillerisotto

    1keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Deze zoete en romige vruchtenrisotto is een heerlijke manier om meer granen op te nemen in uw voeding en is de ideale aanvulling voor een hoofdgerecht met weinig koolhydraten. De verse frambozen geven het dessert een mooie roze kleur en maken het ook zoeter.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 l halfvolle melk
    • 1 vanillestokje, opengespleten
    • 150 g risottorijst
    • 1 reepje citroenschil
    • 3 el fijne suiker of lichtbruine basterdsuiker
    • 6 el amandelschilfers
    • 200 g verse frambozen
    • 6 el room
    • vanillestokjes om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

    1. Giet de melk in een steelpan met een zware bodem en voeg het vanillestokje toe. Strooi er de rijst in, terwijl u voortdurend roert. Breng het dan op een middelhoog vuur al roerende aan de kook en temper vervolgens het vuur, zodat het rijstmengsel zachtjes blijft sudderen.
    2. Voeg de citroenschil en de suiker toe. Laat 15-18 minuten koken, terwijl u regelmatig roert, of tot de rijst een deel van het vocht heeft opgenomen en er een romige pap is ontstaan.
    3. Doe ondertussen de amandelschilfers in een kleine braadpan met antiaanbaklaag en rooster ze gedurende 4-5 minuten op een laag vuur, of tot ze lichtbruin zijn.
    4. Haal het vanillestokje en de citroenschil uit de risotto wanneer die helemaal klaar is. Roer er vervolgens de helft van de frambozen door. Haal de pan van het vuur en blijf nog 1-2 minuten roeren, of tot het fruit zacht wordt en de risotto roze.
    5. Schep de frambozenrisotto in 6 voorverwarmde kommen en besprenkel elke portie met 1 el room. Strooi de amandelen erover en voeg dan de rest van de frambozen toe. Garneer desgewenst met de vanillestokjes en serveer onmiddellijk, want de risotto wordt dikker als hij afkoelt.

    Een variatie

    • Maak een zoet dessert op basis van quinoa, een graanproduct dat al werd gebruikt door de inca's. Het is rijk aan voedingsstoffen en bevat veel aminozuren. Spoel 125 g quinoa af en laat het goed uitlekken. Rooster hem dan 4 minuten zonder toevoeging van vet in een braadpan, terwijl u regelmatig roert. De quinoa zal goudbruin worden en beginnen te springen. Voeg de quinoa dan al roerend toe aan de hete melk (die u hebt opgewarmd zonder vanillestokje). Verminder het vuur als de melk kookt, zodat het mengsel zachtjes blijft sudderen. Dek af en laat nog 10 minuten sudderen. Vervang de amandelschilfers door 50 g gemalen amandelen en roer ze door de quinoa. Laat nog ongeveer 20 minuten koken, of tot bijna alle melk is geabsorbeerd, terwijl u af en toe roert. Quinoa blijft een beetje krokant en heeft een fijn geroosterd smaakje. Voeg ten slotte 1 el vloeibare honing en de helft van de frambozen toe, of serveer alle frambozen boven op het dessert.

    Pluspunt

    • Amandelen zijn een goede bron van vitamine E, dat beschermt tegen hartziekten. Ze leveren ook fosfor, koper en magnesium.

    Bevat per portie

    ✓✓ C, E, calcium * ✓ B2, B12, ijzer, koper, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren