Bananenbrood met chocola en hazelnoten
1 / 1 Foto van:  Tambaloneus
Blader

Bananenbrood met chocola en hazelnoten

  • 4,5 2
  • 24
    keer aan favorieten toegevoegd
  • 1uur10min

Heb je wat oude bananen die op moeten? Dit heerlijke recept is een variatie op een gewone bananencake en nu zo populair dat ik het steeds weer moet maken. Het mooiste van alles is dat het makkelijk gemaakt kan worden in de keukenmachine, dus erg snel te maken voor een picknick of onverwachte gasten! ... meer

Tambaloneus

Ingrediënten

Porties: 12 

  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 150g basterdsuiker
  • 1 ei
  • 3 grote rijpe bananen
  • 8 eetlepels cacaopoeder
  • 60g gemalen geroosterde hazelnoten
  • 175g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • 2 eetlepels melk
  • *Optioneel - goede kwaliteit pure chocolade in kleine stukjes

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

  1. Verwarm de oven voor op ongeveer 160-170 C /gasovenstand 3 tot 4 en bekleed een grote broodvorm/cakevorm met bakpapier.
  2. Mix in een keukenmachine de boter, suiker en ei tot een glad geheel. Voeg de bananen toe (breek ze eerst in stukjes indien nodig) en pureer weer tot het glad is. Voeg de cacao en de gemalen hazelnoten toe (voeg geen hele noten toe voordat het gemixt is).
  3. Mix het snel door en meng dan (door een zeef) de bakpoeder en baksoda door de bloem en voeg dat bij, dan de melk en mix nog even door tot het goed gemengd is.
  4. Als je chocoladestukjes gaat toevoegen, voeg ze dan toe nadat je het beslag uit de keukenmachine hebt gehaald. Meng dat laatste er dan met de hand door.
  5. Schenk het beslag in de vorm. Als je wilt kun je nu nog wat hele hazelnoten of chocoladestukjes in het beslag drukken.
  6. Bak dit ongeveer een uur, tot een prikker in de cake gestoken er schoon uitkomt.
  7. Serveer koud (in plakjes) of warm met ijs!!! Warm serveren is heerlijk, want dan blijft de chocola nog even zacht!

Baksoda

Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

Meer recepten

Beoordelingen (2)

3
van Cloud

oven na 25 minuten op 150 graden gezet en na 50 minuten was het brood al klaar. Erg lekker vooral als je er nog stukjes chocola en hele hazelnoten aan toevoegd, morgen maar weer een maken. - 20 jan 2012

0

vies - 27 okt 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties