Fruitige garnalensalade

    Fruitige garnalensalade

    16keer bewaard
    50min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke salade van steurgarnalen en kleurrijk, sappig fruit wordt overgoten met een lichte dressing met honing en verse munt. Serveer er broodjes bij voor een lichte en frisse zomermaaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Garnalensalade
    • 400 g gekookte, gepelde steurgarnalen
    • 1 mango, circa 600 g
    • ¼ suikermeloen of ½ charentaismeloen, circa 350 g, in blokjes gesneden
    • 8 kerstomaten, gehalveerd
    • 100 g rucola
    • ¼ komkommer, in plakjes gesneden
    • verse blaadjes munt om te garneren
    • Munt-honingdressing
    • 2 el olijfolie, extra vergine
    • sap van 1 citroen
    • 1 el vloeibare honing
    • 2 el fijngehakte verse munt
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Extra tijd: 30min marineren  ›  Klaar in:50min 

    1. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een grote kom en breng op smaak met peper en zout naar wens. Voeg de garnalen toe aan de dressing, dek de kom af en laat 30 minuten tot 1 uur marineren in de koelkast.
    2. Snijd de mango overlangs door en verwijder de pit. Snijd met een mes in het vruchtvlees, zodat het in blokjes wordt verdeeld. Draai de mango binnenstebuiten en haal de blokjes van de schil.
    3. Haal de kom met de garnalen uit de koelkast. Voeg de mango, de meloen en de tomaten toe en meng voorzichtig. Schik de blaadjes rucola en de plakjes komkommer op de rand van een grote schotel en schep de garnalensalade in het midden. Garneer met de blaadjes verse munt en serveer.

    Variaties en tips

    • Gebruik een mix van zeevruchten in plaats van de garnalen, of gehalveerde krabsticks. * • Om de salade een beetje pittiger te maken voegt u 15 g verse gember, in kleine reepjes gesneden, aan de dressing toe. * • U kunt de meloen en de mango vervangen door andere vruchten. Heerlijke combinaties zijn bijvoorbeeld fijngesneden nectarine en gehalveerde witte druiven zonder pitten, of plakjes kiwi met blokjes verse ananas. * • Wissel de dressing af door het citroensap te vervangen door het sap van ½ sinaasappel en de munt door fijngehakte verse koriander. * • Serveer de salade op een bijzondere manier door hem in de gehalveerde en uitgeholde schil van de meloen te scheppen.

    Pluspunten

    • Verse mango's zijn een uitstekende bron van de belangrijke antioxidant bètacaroteen, die het lichaam kan omzetten in vitamine A. Het gehalte aan bètacaroteen varieert, afhankelijk van de rijpheid van de mango. Het schommelt tussen 300 tot 3000 µg per 100 g rauw mangovruchtvlees. * • Meloenen bevatten uitzonderlijk veel water, gemiddeld ten minste 90%, waardoor ze heel verfrissend smaken. De soorten met oranje vruchtvlees, zoals de charentaismeloen, bevatten bètacaroteen.

    Bevat per portie

    ✓✓ B1, B12, C, niacine * ✓✓ A, ijzer, koper, selenium, zink * ✓ E, kalium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    barbaraja_
    0

    - Gewaardeerd op - 25 jun 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren