Gerookte zalm met pasta

    Gerookte zalm met pasta

    21keer bewaard
    35min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Deze kleurrijke en voedzame salade zit boordevol heerlijke smaken en structuren. De pasta en de erwtjes worden gemengd met een romige, verse, groene dressing gemaakt van waterkers en kruiden, en gegarneerd met nog meer waterkers en stukjes gerookte zalm. Het is niet alleen heerlijk, het is ook een feest voor het oog.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 g farfalle (pastastrikjes)
    • 100 g verse of diepvrieserwten
    • 150 g waterkers
    • 1 knoflookteentje
    • 4 takjes peterselie
    • 2 takjes verse dragon
    • 5 lente-uitjes, fijngesneden
    • 4 el magere yoghurt
    • 2 el mayonaise
    • ½ rode ui, fijngesneden
    • 2 el kappertjes, afgespoeld
    • ¼ komkommer, in dobbelsteentjes gesneden
    • 1 el zonnebloemolie
    • 1 el witte-wijnazijn, of naar wens
    • 125 g gerookte zalm, in dunne reepjes gesneden
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Kook de pasta 10-12 minuten in kokend water tot die al dente is, of volg de instructies op de verpakking. Voeg de erwten 2-3 minuten voor het einde van de kooktijd toe. Laat uitlekken in een zeef en spoel goed onder koud water. Laat opnieuw goed uitlekken.
    2. Terwijl de pasta en erwten koken, doet u 50 g waterkers in een keukenmachine of mixer en laat u de waterkers fijnsnijden. Voeg het gepelde knoflookteentje, de peterselie, dragon en de helft van de lente-uitjes toe en verwerk alles tot een fijne puree. Voeg de yoghurt en mayonaise toe en verwerk kort tot het is gemengd. Voeg ten slotte de rest van de lente-uitjes toe en breng op smaak met peper en zout.
    3. Voeg de dressing toe aan de gekookte pasta en erwten en meng goed. Verdeel de salade over 4 borden. Meng de rest van de waterkers met rode ui, kappertjes, komkommer, olie en azijn en schep het mengsel over de pastasalade. Schik de stukjes gerookte zalm erbovenop en serveer.

    Een variatie

    • Maak een salade van krab en rijstnoedels. Snijd 85 g peultjes en 1 worteltje in dunne reepjes en doe ze met 1 in schijfjes gesneden courgette in een pan met kokend water. Breng opnieuw aan de kook en haal van het vuur. Voeg 250 g rijstnoedels (die u niet hoeft te koken) toe en laat 4 minuten weken. Laat uitlekken, spoel onder koud water en laat opnieuw uitlekken. Meng de groenten en noedels met 1 blik krabbenvlees, circa 175 g, uitgelekt, 1 rode paprika, zonder zaden en in schijfjes gesneden, en 3 lente-uitjes, in schijfjes gesneden. Maak een dressing met 2 el sesamolie, 1 el sojasaus, 1-2 fijngesneden knoflookteentjes, 1 el geraspte verse gember en 1 tl poedersuiker. Serveer op een bedje rucola, gegarneerd met fijngehakte verse koriander.

    Pluspunten

    • Gerookte zalm is, net als andere vette vis, een goede bron van omega-3-vetzuren, die beschermen tegen een hoge bloeddruk, hartziekten en beroerten. Omega-3-vetzuren spelen ook een vitale rol in de ontwikkeling van oog- en hersenweefsel en studies tonen aan dat ze een goed effect hebben op baby's. Zwangere vrouwen of jonge moeders zouden dus voldoende vette vis moeten eten als ze zwanger zijn of borstvoeding geven. * • Allicine, de stof die knoflook zijn karakteristieke geur en smaak geeft, heeft antibiotische en schimmelwerende eigenschappen. Tijdens het koken wordt een beetje allicine vernietigd; knoflook eet u daarom het beste rauw.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ B1, B6, C, E, niacine * ✓✓ A, foliumzuur, koper, selenium, zink * ✓ B2, calcium, ijzer, kalium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren