Choconoot makronen

    Choconoot makronen

    3keer bewaard
    50min


    Maak dit als eerste!

    Heerlijke chocolade-kokos makronen.

    Ingrediënten
    Porties: 9 

    • 4 eetlepels suiker
    • 2 eetlepels amandelspijs
    • 75 gr geraspte kokosnoot
    • 100 gr chocolate chips
    • het wit van 3 eieren
    • 1/2 theelepel wijnsteen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3. Een bakplaat licht invetten of met bakpapier beleggen.
    2. In een middelgrote kom suiker en amandelspijs met de hand mengen tot alle spijs in de suiker is opgenomen. Kokosnoot en chocolate chips erdoor kneden. In een droog, schoon glas of metalen kom het eiwit met wijnsteen tot stijve pieken opkloppen. De helft van het eiwit aan het kokosmengsel toevoegen om het beslag luchtig te maken. Vervolgens voorzichtig de rest van het eiwit erdoor roeren. Let op dat het beslag niet inzakt. Met een theelepel rondjes beslag over de bakplaat verdelen.
    3. Gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven lichtbruin bakken. De makronen gedurende enkele minuten op de bakplaat laten afkoelen alvorens op een metalen rek volledig te laten afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren