Geroosterde-groentebaguettes

    Geroosterde-groentebaguettes

    8keer bewaard
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze mediterrane broodjes belegt u met gegrilde paprika's, courgettes en rode uien. Voeg er knoflook en rozemarijn aan toe en werk de baguette af met een beetje fetakaas. Deze baguettes smaken heerlijk en het beleg is veel magerder dan de meeste andere soorten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 rode paprika's, zonder de zaadjes, overlangs in vieren gesneden
    • 4 kleine stokbroden of baguettes, à circa 125 g, horizontaal doorgesneden
    • 1 rode ui, in kleine stukken gesneden
    • 2 grote courgettes, circa 250 g in totaal, diagonaal in schijfjes gesneden
    • 2-3 teentjes knoflook, fijngesneden (desgewenst)
    • 3 takjes verse rozemarijn
    • 1 el olijfolie, extra vergine
    • 150 g fetakaas
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de grill zo heet mogelijk voor. Gril de paprika's met de schil naar boven gedurende circa 10 minuten, of tot de schil geblakerd is. Doe ze in een plastic zak en laat ze 15 minuten afkoelen tot ze koud genoeg zijn om aan te pakken.
    2. Rooster ondertussen de stukken baguette onder de grill met de gesneden kant naar boven. Leg ze daarna opzij.
    3. Verwijder de kruimels uit de grill. Doe de ui, de courgettes en eventueel de knoflook in een vuurvaste schotel. Strooi er de blaadjes van de takjes rozemarijn over en besprenkel met de olie. Breng op smaak en zet 8-10 minuten onder de grill, of tot de groenten aan beide kanten bruin zijn. Keer ze eenmaal.
    4. Verwijder de schil van de paprika's en snijd ze in dikke repen. Schik ze op de onderste helften van de baguettes en verdeel het courgettemengsel erover, samen met het vocht uit de schotel. Leg de broodjes onder de grill.
    5. Verkruimel de feta over de groenten en gril de broodjes 3-4 minuten of tot de kaas lichtbruin is. Leg de bovenste helften van de baguette erbovenop. Snijd de baguettes schuin door en serveer onmiddellijk.

    Variaties en tips

    • U kunt ook een picknickversie maken met een klein rond wittebrood van 18 cm. Snijd de bovenkant eraf en hol het brood uit – zorg daarbij dat u een laag van circa 2 cm overhoudt. Besmeer het brood vanbinnen met zongedroogde-tomatenpasta of zwarte-olijventapenade. Leg er het afgekoelde courgettemengsel op, de paprika en 150 g mozzarella, uitgelekt en in schijfjes gesneden. Leg de bovenste helft erop, pak het brood in plastic folie en leg het koel weg. Serveer het in schijven. * • Een iets beter te hanteren versie maakt u door de baguettes niet helemaal door te snijden Vouw ze open als een boek voor ze onder de grill gaan. Vul ze met de groenten en de feta en druk goed samen. Serveer onmiddellijk zonder de feta te grillen. * • Besprenkel het groentemengsel met een beetje balsamicoazijn voor u de feta toevoegt. * • Vervang de rozemarijn door verse tijm. * • Gebruik pitabrood of dikke schijven roggebrood in plaats van baguettes.

    Pluspunten

    • Brood is een belangrijk onderdeel van gezonde voeding, vanwege de complexe koolhydraten, voedingsvezels, vitaminen en mineralen, vooral calcium, die het bevat. * • Fetakaas bevat redelijk veel vet en zout, maar omdat het een sterke smaak heeft, hebt u er niet zoveel van nodig.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, C, foliumzuur * ✓✓ B1, B6, B12, niacine, calcium, ijzer, selenium * ✓ B2, kalium, koper, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    0

    Vanavond de uitdaging maar eens aangegaan. Eerlijk is eerlijk het is een prima vervanger van een broodje hamburger. Het bereiden van de groenten heb ik in de grillpan gedaan en dat gaat prima. Gezond en lekker, iedereen tevreden hier in huis! - 16 feb 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren