Inloggen Aanmelden

Chutney van groene tomaten

Met deze zoete chutney van groene tomaten kunt u naar hartelust onrijpe tomaten verwerken.

SianKJones

Ingrediënten
Porties: 128 

  • 1 kg groene tomaten, fijngesneden
  • 500 gr bloemkool, fijngesneden
  • 675 g ui, fijngesneden
  • 1 kg bruine suiker
  • 750 ml azijn
  • 150 gr witte bloem
  • 2 1/2 theelepel gemalen kurkuma
  • 2 1/2 theelepel mosterdpoeder
  • 2 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 250 ml azijn

Bereidingswijze
Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

  1. Tomaat, bloemkool, ui, suiker en 750 ml azijn in een grote pan aan de kook brengen. Het vuur matig laag zetten en in 5-10 minuten de suiker al roerend laten oplossen.
  2. In een kom bloem, kurkuma, mosterd, kerrie, nootmuskaat, kruidnagel en gember mengen en met de resterende 250 ml azijn tot een dunne pasta roeren. Het mengsel met de sudderende tomaten vermengen en de saus al roerend laten indikken. Vervolgens nogmaals 10 minuten laten sudderen. Helemaal laten afkoelen en in de koelkast bewaren.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties