Chutney van groene tomaten
1 / 1 Foto van:  JERIM
Blader

Chutney van groene tomaten

Met deze zoete chutney van groene tomaten kunt u naar hartelust onrijpe tomaten verwerken.

SianKJones

Ingrediënten

Porties: 128 

  • 1 kg groene tomaten, fijngesneden
  • 500 gr bloemkool, fijngesneden
  • 675 g ui, fijngesneden
  • 1 kg bruine suiker
  • 750 ml azijn
  • 150 gr witte bloem
  • 2 1/2 theelepel gemalen kurkuma
  • 2 1/2 theelepel mosterdpoeder
  • 2 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 250 ml azijn

Bereidingswijze

Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

  1. Tomaat, bloemkool, ui, suiker en 750 ml azijn in een grote pan aan de kook brengen. Het vuur matig laag zetten en in 5-10 minuten de suiker al roerend laten oplossen.
  2. In een kom bloem, kurkuma, mosterd, kerrie, nootmuskaat, kruidnagel en gember mengen en met de resterende 250 ml azijn tot een dunne pasta roeren. Het mengsel met de sudderende tomaten vermengen en de saus al roerend laten indikken. Vervolgens nogmaals 10 minuten laten sudderen. Helemaal laten afkoelen en in de koelkast bewaren.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties