Chutney van groene tomaten

    (15)

    Met deze zoete chutney van groene tomaten kunt u naar hartelust onrijpe tomaten verwerken.


    12 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 128 

    • 1 kg groene tomaten, fijngesneden
    • 500 gr bloemkool, fijngesneden
    • 675 g ui, fijngesneden
    • 1 kg bruine suiker
    • 750 ml azijn
    • 150 gr witte bloem
    • 2 1/2 theelepel gemalen kurkuma
    • 2 1/2 theelepel mosterdpoeder
    • 2 1/2 theelepel kerriepoeder
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1/2 theelepel gemberpoeder
    • 250 ml azijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Tomaat, bloemkool, ui, suiker en 750 ml azijn in een grote pan aan de kook brengen. Het vuur matig laag zetten en in 5-10 minuten de suiker al roerend laten oplossen.
    2. In een kom bloem, kurkuma, mosterd, kerrie, nootmuskaat, kruidnagel en gember mengen en met de resterende 250 ml azijn tot een dunne pasta roeren. Het mengsel met de sudderende tomaten vermengen en de saus al roerend laten indikken. Vervolgens nogmaals 10 minuten laten sudderen. Helemaal laten afkoelen en in de koelkast bewaren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (15)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    0

    Helaas, zonde van al die heerlijke ingrediënten. Ik vond een liter azijn al wat veel, dus heb maar ca. 250 ml gebruikt (rode wijnazijn). Daarbij ook minder suiker. Ik heb twee zoete appels toegevoegd om het zoeter te maken. De rest vd ingrediënten heb ik aangehouden volgens het recept. 5 potjes gevuld. Maar na 1 hapje kreeg ik buikpijn, veel te zuur! Paar uur later weer een beetje geproefd, maar weer buikklachten. Ik moet alles weggooien, ben ik bang.  -  25 nov 2017

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren