Geurige mangocrème in bakjes

    Geurige mangocrème in bakjes

    1keer bewaard
    15min


    Maak dit als eerste!

    Wilt u echt snel een heel feestelijk toetje maken? Gebruik dan kant-en-klare gebakvormpjes, zoals bladerdeegschelpjes of zandtaartjes. De heerlijk romige vulling maakt u met yoghurt en citroenkwark, gecombineerd met het exotische aroma van mango en passievruchten. Pistachenootjes en munt geven er nog een bijzonder accent aan.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 grote rijpe mango
    • 2 passievruchten
    • 2 el citroenkwark
    • 300 g Griekse yoghurt
    • 6 kant-en-klare gebakvormpjes (zoals vruchtenschuitjes)
    • 1 el fijngehakte pistachenoten
    • verse muntblaadjes om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Schil de mango en verwijder de pit. Verwerk de helft van het vruchtvlees van de mango kort in een keukenmachine of met een mixer tot een smeuïge massa ontstaat. Schep het mengsel in een kom. Snijd de rest van het vruchtvlees in stukjes en leg ze opzij.
    2. Snijd de passievruchten door en voeg de zaden en de pulp aan de mangopuree toe. Roer er de citroenkwark door. Voeg de yoghurt toe en meng alles goed door elkaar.
    3. Schep het fruit-yoghurtmengsel in de bakjes en schep er dan de stukjes mango bovenop. Bestrooi elke portie met de fijngehakte pistachenoten en garneer met de verse muntblaadjes. Serveer onmiddellijk.

    Variaties en tips

    • Sinaasappelkwark is een heerlijk alternatief voor de citroenkwark. * • U kunt in plaats van een mango ook een papaja gebruiken. * • Voor een crème van frambozen en chocolade op panettone, voegt u 2 el fijngehakte, geroosterde hazelnoten en 4 el chocoladesaus toe aan 300 g Griekse yoghurt. Roer het voorzichtig door zodat u een ‘marmer’-effect krijgt. Snijd 3 grote plakken van een panettone of een ander luxe vruchtenbrood, en snijd die weer doormidden. Leg ze onder de grill tot ze goudbruin zijn. Schep er vervolgens de hazelnoot-chocoladecrème over en leg er 125 verse frambozen op. Bestrooi met een beetje poedersuiker en garneer de bakjes met muntblaadjes. * • Ofwel snijd 2 bananen in schijfjes en verdeel ze over de bakjes. Schep er de hazelnoot- chocoladecrème (zie boven) over en maak het af met een dun straaltje warme chocoladesaus.

    Pluspunten

    • Yoghurt is een goed alternatief voor slagroom, aangezien het minder calorieën en vet bevat. * • De oude indianen geloofden dat mango's een lustopwekkende werking hadden en het liefdesspel langer konden laten duren. Wat er ook van zij, mango's zijn rijk aan carotenoïden en vitamine C, twee antioxidanten die ons beschermen tegen de beschadigingen door vrije radicalen. Mango's bevatten ook voedingsvezels en koper.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ C * ✓✓ A * ✓ B2, B12, calcium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren