Gevulde champignons

    Gevulde champignons

    32keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze champignons zijn gevuld met een smakelijke combinatie van fijngehakte courgette, spinazie en hazelnoten. Ze worden bestrooid met parmezaanse kaas en vervolgens gebakken. Dit feestelijke hapje oogt het mooiste als de champignons allemaal ongeveer even groot zijn.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 16 gevulde champignons

    • 16 grote kastanjechampignons, circa 4 cm in diameter, totaal circa 250 g
    • 30 g boter
    • 2 sjalotjes, gesnipperd
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • 1 kleine courgette, fijngehakt
    • 15 g jonge spinazie, in stukjes gescheurd, plus wat blaadjes om te garneren (desgewenst)
    • 30 g verse volkorenbroodkruimels
    • 30 g hazelnoten, fijngehakt
    • 2 el fijngehakte peterselie
    • 50 g parmezaanse kaas, vers geraspt
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de steeltjes van de champignons en hak ze fijn. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de fijngehakte steeltjes, sjalotjes, knoflook en courgette onder af en toe roeren 5 minuten door.
    2. Neem de pan van het vuur en roer de stukjes spinazie, broodkruim, hazelnoten, peterselie en zout en peper naar smaak erdoor.
    3. Leg de champignonhoedjes met de holle kant naar boven naast elkaar op een licht ingevette platte ovenschaal of op een licht ingevette bakplaat. Schep wat van het courgettemengsel op elke champignon en strooi de kaas erover. (De champignons kunnen 2-3 uur van tevoren worden gemaakt en afgedekt met plasticfolie in de koelkast worden bewaard.)
    4. Bak ze ongeveer 15 minuten, totdat de champignons zacht zijn en de kaas is gesmolten. Serveer ze warm, desgewenst op een spinaziebedje.

    Bevat per champignon

    ✓ E, selenium

    Variaties en tips

    • Vervang voor champignons gevuld met lente-ui en walnoot de spinazie door het groen van lente-uitjes, de sjalotjes door 1 kleine of halve rode ui, de hazelnoten door fijngehakte walnoten en de peterselie door fijngehakt vers basilicum of verse koriander. * • Maak champignons gevuld met rode paprika en pijnboompitten. Bak de champignonsteeltjes 5 minuten in 1 el extra vergine olijfolie, samen met 4 fijngehakte lente-uitjes, ½ kleine, fijngehakte rode paprika (zonder de zaadjes) en 1 uitgeperst teentje knoflook. Roer er 30 g fijngehakte pijnboompitten, 15 g fijngehakte waterkers, 30 g vers broodkruim, 2 el fijngehakte peterselie en zout en peper naar smaak door. Vul de champignons met dit mengsel en strooi er 50 g fijngesneden mozzarella over. Bak ze zoals hiervoor is beschreven.

    Pluspunten

    • Champignons bevatten redelijk wat B-vitaminen en zijn een goede bron van het mineraal koper. Dit mineraal heeft verschillende functies; het bevindt zich in veel enzymen en is nodig voor de groei van botten en voor de aanmaak van bindweefsel. * • In China kende men 5000 jaar geleden al hazelnoten en ze werden ook gegeten door de Romeinen. Ze zijn een bijzonder goede bron van vitamine E en van de meeste B-vitaminen (uitgezonderd vitamine B12).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren