Gevulde pastaschelpen

    Gevulde pastaschelpen

    6keer bewaard
    1uur15min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Met een romige saus van courgettes, magere ricotta en walnoten steekt u een Italiaanse klassieker in een nieuw jasje. Het is een verfijnde saus om te serveren bij pastaschelpen die u vult met spinazie en kruiden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g spinazie, schoongemaakt
    • 3 courgettes, in dunne plakjes gesneden
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 500 ml groentebouillon
    • 250 g ricotta
    • 100 g walnoten, grofgehakt
    • 85 g Parmezaanse kaas, vers geraspt
    • 3 el fijngehakte verse kervel of majoraan
    • 3 el fijngehakt vers bieslook of 3 kleine sjalotjes, fijngesneden
    • 3 el fijngehakt vers basilicum
    • 1 ei, losgeklopt
    • 48 conchiglie grande (grote pastaschelpen om te vullen) die niet hoeven worden voorgekookt
    • 50 g Edammer, geraspt
    • 2 el fijn gescheurd vers basilicum of kleine basilicumblaadjes
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Was de spinazie goed en doe de natte blaadjes in een grote pan. Dek af en kook circa 3 minuten op een hoog vuur, terwijl u regelmatig met de pan schudt. Als de spinazie gaar en geslonken is, doet u hem in een vergiet en laat u hem uitlekken en afkoelen.
    2. Doe ondertussen de courgettes en de helft van de knoflook in een pan. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat circa 3 minuten op een hoog vuur koken, of tot de courgettes net gaar zijn geworden.
    3. Pureer de courgettes met de knoflook en de bouillon in een keukenmachine of met een mixer tot een smeuïg mengsel ontstaat. Voeg tijdens het pureren de helft van de ricotta, de walnoten en 2 eetlepels Parmezaanse kaas toe en breng op smaak. De resulterende saus moet enigszins romig en nog een beetje lopend zijn.
    4. Als de spinazie voldoende is afgekoeld, knijpt u hem in kleine hoeveelheden uit en snijdt u hem fijn. Meng de spinazie met de kervel of de majoraan, het bieslook of de sjalotjes, het basilicum, de rest van de knoflook en de ricotta en het ei. Breng op smaak.
    5. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vul de pastaschelpen met het spinaziemengsel met behulp van een kleine theelepel. Schik de schelpen vervolgens in een vuurvaste schotel.
    6. Giet de saus over de gevulde schelpen en bestrooi ze met de rest van de geraspte Parmezaanse kaas. Dek de schotel goed af met folie en bak de pasta gedurende circa 30 minuten in de oven.
    7. Strooi de Edammer en het basilicum over de gebakken pastaschelpen en laat nog 5 minuten onafgedekt staan, zodat de kaas smelt. Serveer daarna.

    Variaties en tips

    • U kunt de spinazie en alle of sommige kruiden vervangen door verschillende groene groenten. Probeer bijvoorbeeld snijbiet, rucola of paardebloem. Plunder uw kruidentuin of ga op ontdekking in de supermarkt voor verrassende, vitaminerijke combinaties.

    Pluspunten

    • Walnoten zijn een goede bron van meervoudig onverzadigde vetzuren en essentiële vetzuren. Studies tonen aan dat het dagelijks eten van een beetje walnoten in combinatie met een vetarm dieet een hoog cholesterolgehalte in het bloed kan verlagen. Walnoten bevatten ook vitamine E, verschillende B-vitaminen, kalium en eiwitten.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, calcium * ✓✓ B1, B2, B12, C, E, foliumzuur, niacine, kalium, koper * ✓ B6, ijzer, selenium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren