Goulashsoep

    Goulashsoep

    5keer bewaard
    2uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    In dit eenpansgerecht combineert u rundvlees met groenten, knoedels en drie onmisbare ingrediënten voor goulash, namelijk paprikapoeder, uien en karwijzaad. Serveer met gekookte of gestoomde aardappelen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1½ el zonnebloemolie
    • 2 grote uien, in ringen gesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 500 g magere biefstuk van de rug, zonder vet en in blokjes van 2 cm gesneden
    • 2 grote wortelen, in blokjes gesneden
    • 1 el paprikapoeder
    • ¼ tl karwijzaad
    • 1 blik tomaten, circa 400 g, fijngesneden
    • 750 ml runderbouillon, bij voorkeur zelfgemaakte
    • 175 g witte kool, fijngesneden
    • peper en zout
    • fijngehakte peterselie om te garneren
    • Knoedels met peterselie en ui
    • 1 el zonnebloemolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 ei
    • 3 el halfvolle melk
    • 3 el fijngehakte peterselie
    • 125 g verse witte broodkruimels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:2uur 

    1. Verhit de olie in een grote pan, voeg de uien en de knoflook toe en bak op een middelhoog vuur gedurende 10 minuten of tot alles bruin wordt. Blijf regelmatig roeren.
    2. Voeg de blokjes rundvlees toe en bak ze al roerend 5 minuten of tot ze aan alle kanten bruin zijn. Voeg vervolgens de worteltjes, het paprikapoeder, het karwijzaad, de tomaten met hun sap en de bouillon toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Roer goed en breng aan de kook. Dek de pan dan af en laat 1 uur zachtjes sudderen, of tot het vlees mals is.
    3. Maak ondertussen de knoedels. Verhit de olie in een braadpan, voeg de ui toe en bak op een laag vuur gedurende circa 10 minuten of tot de ui zacht is, maar niet bruin. Roer regelmatig. Klop het ei met de melk in een kom en voeg dan de ui, de peterselie en de broodkruimels toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
    4. Voeg de kool toe aan de pan en roer om het met het rundvlees en de andere groenten te mengen. Rol het deeg voor de knoedels met natte handen uit tot 12 balletjes zo groot als een walnoot. Doe ze in de pan, dek ze af en laat nog 15 minuten koken of tot de knoedels gaar zijn. Breng op smaak en serveer ze warm in voorverwarmde diepe borden, bestrooid met de fijngehakte peterselie.

    Variaties en tips

    • Vervang het rundvlees door 350 g kalfsstooflapjes en voeg 100 g blokjes gerookte varkensworst toe met de kool. * • Vervang de kool door 1 rode paprika, zonder zaden en in dunne schijfjes gesneden. * • Voeg voor een wat pikantere soep 1 fijngesneden rode chilipeper zonder zaden toe samen met het paprikapoeder.

    Pluspunten

    • Kolen behoren tot de brassica-familie van de kruisbloemige groenten. Ze bevatten glucosinolaten en andere zwavelcomponenten die het risico op kanker zouden kunnen verkleinen. Ze zijn ook goede bronnen van vitamine C en daarbij rijk aan foliumzuur. * • Knoedels zijn een zeer goede aanvulling op soepen en stoofpotten, omdat ze zeer voedzaam zijn en veel zetmeelrijke koolhydraten leveren.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, B1, B6, B12, C, E, foliumzuur, niacine, zink * ✓✓ B2, ijzer, selenium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Bellemay
    van
    0

    Wat een heerlijk gevulde soep! Ben een liefhebber van goulash, en zekers van een lekkere volle goulashsoep..en deze is dan ook zeer geslaagd! Heb alleen ipv de knoedels orecchiette gebruikt..top.. - 24 sep 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren