Citroenkoekjes

    Citroenkoekjes

    10keer bewaard
    31min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit stevige koekje heeft de heerlijke smaak van verse citroen en een lekker bruin korstje. In plaats van amandelen kunt u ook 4 extra eetlepels suiker gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 125 gr boter, op kamertemperatuur
    • 150 gr suiker
    • 1 ei
    • 1 theelepel citroenrasp
    • 1 1/2 theelepel vers citroensap
    • 3/4 theelepel vanille-extract
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1/4 theelepel baksoda
    • 150 gr bloem
    • 50 gr amandelschilfers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 11min  ›  Klaar in:31min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. In een grote kom met een mixer boter en suiker op hoge stand luchtig opkloppen. Behalve de bloem alle ingrediënten toevoegen en goed mengen.
    3. Op lage stand het bloem er losjes doorheen kloppen.
    4. Met een theelepel het beslag in rondjes over een niet-ingevette bakplaat verdelen (tussenruimte koekjes 3 cm). Suiker of amandelen erover strooien.
    5. Gedurende 10-12 minuten bakken tot de randjes lichtbruin zijn. 1 minuut op de bakplaat laten afkoelen en vervolgens op een rooster volledig laten afkoelen. Als je ze bewaart in een luchtdicht bakje op kamertemperatuur zijn de koekjes een week lang houdbaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren