Citroencake

    Citroencake

    20keer bewaard
    1uur30min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Dit cakerecept is ong. 60 jaar oud. Ik hoop dat u het lekker vindt.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 150 gr bloem
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 3 eieren
    • 200 gr suiker
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1/2 theelepel citroen-extract
    • 6 eetlepels (90 ml) hete melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. Bloem, zout en bakpoeder via een zeef mengen.
    3. In een grote kom de eieren opkloppen tot ze luchtig en citroenkleurig zijn. Geleidelijk de suiker erdoor kloppen. Citroensap en -extract erdoor roeren. Al kloppend geleidelijk het meelmengsel toevoegen. Niet teveel kloppen, de ingrediënten hoeven alleen vermengd te worden. De hete melk er lepel voor lepel snel doorheen kloppen. Direct in een niet-ingevette ronde cakevorm van 23 cm doorsnee schenken.
    4. 45-55 minuten in de voorverwarmde oven bakken, tot de cake goudbruin is en stevig aanvoelt. De cake ondersteboven laten afkoelen, vervolgens de randen met een mes lossnijden en op een rooster volledig laten afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    marielle
    van
    6

    Iets anders. Ik hou niet van cirtoen concentraat, dus ik heb de geraspte schil van 1 citroen gebruikt en ook al het sap van 1 citroen. - 22 sep 2009

    marielle
    van
    2

    Heel makkelijk. En perfect om te maken als je een cake wilt maken zonder boter. En met mijn variant is het 5 sterren - 22 sep 2009

    van
    1

    Heeeeeerlijke cake! Ik heb 'm vanmiddag gebakken maar de cake is in elkaar gezakt.. Wat zou hier de oorzaak kunnen zijn? Ik heb het recept precies zo na gemaakt. Groetjess. - 23 sep 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren