Hete pasta met rolmopsen in een dille-mosterddressing

    Hete pasta met rolmopsen in een dille-mosterddressing

    1keer bewaard
    22min


    Maak dit als eerste!

    Rolmopsen, of gemarineerde haringen, zijn handig om in huis te hebben en een goed alternatief voor vis uit blik. Vaak zijn rolmopsen 2-3 maanden houdbaar in de koelkast. Ze smaken heerlijk in dit Scandinavisch recept, waarin ze worden gecombineerd met hete pasta en knapperige rode ui. Serveer met roggebrood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 pot rolmopsen in azijn met uien en kruiden, circa 275 g, uitgelekt
    • 75 g grote ingemaakte augurken, uitgelekt en in dunne reepjes gesneden
    • 4 tomaten, zonder pitjes en in blokjes gesneden
    • 1 kleine, rode ui, in dunne schijfjes gesneden
    • 1 el milde Franse mosterd
    • 4 el helder appelsap
    • 2 el olijfolie, extra vergine
    • 1 el fijngehakte verse of 1 tl gedroogde dille
    • 350 g dischi volanti (kleine pastaschijfjes) of andere pasta
    • peper en zout
    • takjes verse dille om te garneren (desgewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:22min 

    1. Snijd de rolmopsen diagonaal in dunne reepjes, doe ze in een kom en voeg de augurken toe. Voeg de blokjes tomaat en de helft van de rode uien toe.
    2. Meng de mosterd, het appelsap, de olie en de dille en breng op smaak. Giet deze dressing over het rolmopsenmengsel en roer goed. Dek af en zet opzij terwijl de pasta kookt, zodat de smaken zich kunnen mengen en ontwikkelen.
    3. Kook de pasta 10-12 minuten in kokend water tot hij al dente is, of volg de instructies op de verpakking. Laat tegen het einde van de kooktijd van de pasta de rolmopsen uitlekken en vang de dressing op.
    4. Laat de pasta goed uitlekken en schep hem in een kom. Voeg de dressing van het rolmopsenmengsel toe en meng goed. Schep het rolmopsenmengsel erbovenop. Garneer met de rest van de ui en de takjes dille, als u die gebruikt, en serveer meteen.

    Variaties en tips

    • Vervang de rolmopsen door gerookte makreel en de augurken door olijven. * • Volkorenpasta past uitstekend bij gerookte makreel en is een goede manier om de hoeveelheid voedingsvezels te verhogen.

    Pluspunten

    • Haring en makreel zijn rijk aan omega-3-vetzuren, een soort meervoudig onverzadigde vetzuren dat bescherming zou bieden tegen coronaire hartziekten en beroertes door bloed minder ‘kleverig’ te maken en de kans op bloedklonters dus te verminderen. Omega-3-vetzuren kunnen ook artritis voorkomen en behandelen. Recente voedingsrichtlijnen bevelen aan ten minste tweemaal per week vette vis te eten, zoals haring of makreel.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ C * ✓✓ niacine, koper, selenium * ✓ B1, ijzer, kalium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren