Kokkinisto met mosselen

    (33)
    1 uur 15 minuten

    Deze schotel is geïnspireerd op de kokkinisto van mijn Griekse schoonmoeder. De mosselen zijn voor de verandering toegevoegd. Over een schepje rijst of pasta verdelen, bestrooien met feta en er een krokant broodje en witte wijn bij serveren.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 80 gr ui, fijngesneden
    • 2 grote stengels selderie, fijngesneden
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 blikjes (400 gr) tomaatblokjes
    • 150 gr tomatenpuree
    • 1 blikje mosselen
    • 4 laurierblaadjes
    • 1/2 theelepel droge rode chilischilfers (of chilipoeder)
    • 2 theelepels gedroogde oregano
    • zout en peper naar smaak
    • 2 eetlepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. In een grote sauspan in 2 eetlepels olijfolie ui, selderie, en knoflook aanbakken tot ze zacht zijn. Tomaat, tomatenpuree en mosselen erdoor roeren. Kruiden met laurierblad, chilischilfers, oregano en zout en peper naar smaak. In een afgesloten pan 1 uur laten sudderen tot de tomaat een dieprode kleur krijgt en de saus indikt. Roer de resterende 2 eetlepels olijfolie er tegen het eind van de kooktijd door.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (33)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties