Kokkinisto met mosselen

    Kokkinisto met mosselen

    5keer bewaard
    1uur15min


    Maak dit als eerste!

    Deze schotel is geïnspireerd op de kokkinisto van mijn Griekse schoonmoeder. De mosselen zijn voor de verandering toegevoegd. Over een schepje rijst of pasta verdelen, bestrooien met feta en er een krokant broodje en witte wijn bij serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 80 gr ui, fijngesneden
    • 2 grote stengels selderie, fijngesneden
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 blikjes (400 gr) tomaatblokjes
    • 150 gr tomatenpuree
    • 1 blikje mosselen
    • 4 laurierblaadjes
    • 1/2 theelepel droge rode chilischilfers (of chilipoeder)
    • 2 theelepels gedroogde oregano
    • zout en peper naar smaak
    • 2 eetlepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. In een grote sauspan in 2 eetlepels olijfolie ui, selderie, en knoflook aanbakken tot ze zacht zijn. Tomaat, tomatenpuree en mosselen erdoor roeren. Kruiden met laurierblad, chilischilfers, oregano en zout en peper naar smaak. In een afgesloten pan 1 uur laten sudderen tot de tomaat een dieprode kleur krijgt en de saus indikt. Roer de resterende 2 eetlepels olijfolie er tegen het eind van de kooktijd door.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren