Kalkoenchili met spaghetti

    Kalkoenchili met spaghetti

    8keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Zoete paprika's en pittige kruiden geven deze gezinsmaaltijd veel smaak. Het traditionele rundvlees wordt vervangen door kalkoengehakt, zodat de hoeveelheid vetten beperkt blijft. De spaghetti zorgt voor voldoende koolhydraten. Het is een ideaal gerecht om van tevoren te bereiden, aangezien de smaak dan nog verbetert.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 el zonnebloemolie
    • 1 flinke teen knoflook, uitgeperst
    • 1 ui, fijngesneden
    • 2 rode of groene paprika's, zonder zaadlijsten en fijngesneden
    • 1½ tl cayennepeper, of naar wens
    • 2 tl gemalen komijn
    • 1 tl gedroogde oregano
    • 500 g kalkoengehakt
    • 2 blikken fijngesneden tomaten, à circa 400 g
    • 1 blik rode kievitsbonen, circa 400 g, uitgelekt en gespoeld
    • 400 g spaghetti
    • peper en zout
    • Bovenlaag
    • 150 g magere yoghurt
    • 1 lente-uitje, fijngesneden
    • 4 el fijngehakte gemengde kruiden, zoals peterselie, koriander en bieslook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Maak eerst de bovenlaag. Meng de yoghurt met het lente-uitje en de kruiden. Dek af en zet koel weg.
    2. Verhit de olie in een grote braadpan. Voeg de knoflook toe en bak hem al roerend 30 seconden. Voeg de ui en de rode of de groene paprika's toe en bak ze 5 minuten al roerend, of tot ze zacht zijn, terwijl u af en toe roert.
    3. Voeg de cayennepeper, de komijn en de oregano toe en laat nog circa 2 minuten bakken, terwijl u af en toe roert. Voeg vervolgens het kalkoengehakt toe en bak het tot het bruin en mooi rul is. Roer af en toe.
    4. Voeg de tomaten en de kievitsbonen toe en breng op smaak. Breng aan de kook, temper dan het vuur en laat 15 minuten zachtjes koken.
    5. Kook ondertussen de spaghetti 10-12 minuten in kokend water tot hij al dente is, of volg de instructies op de verpakking. Laat goed uitlekken.
    6. Verdeel de spaghetti over 4 borden en verdeel de kalkoenchili in gelijke delen over elke portie. Werk af met de gekruide yoghurt en serveer.

    Variaties en tips

    • Voor een vegetarisch gerecht vervangt u het kalkoenvlees door 500 g quorn, in blokjes of fijngesneden. Quorn is een plantaardige vleesvervanger. Het wordt gemaakt van mycoproteïnen, schimmeleiwitten, en groeit op een gelijkaardige manier als champignons. Quorn is vetarm en een goede bron van eiwitten. * • Om de hoeveelheid voedingsvezels te verhogen, serveert u het gerecht met volkorenspaghetti of noedels.

    Pluspunten

    • Kalkoen is een goede bron van zink en vele B-vitaminen, vooral B1, B12 en niacine (uitstekende bron). Het levert ook ijzer. * • Rode kievitsbonen bevatten weinig vetten en veel koolhydraten. Ze leveren veel vitamine B1, niacine en B6 en nuttige hoeveelheden ijzer. Ze zijn ook een goede bron van oplosbare voedingsvezels, die het cholesterolgehalte in het bloed verlagen. In combinatie met pasta, rijst of andere graangewassen leveren kievitsbonen en andere peulvruchten veel eiwitten van heel goede kwaliteit.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, B12, C, niacine, ijzer, koper * ✓✓ B1, B6, foliumzuur, calcium, kalium, zink * ✓ B2, E

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren