Kalkoenkebab met venkel-paprikasaus

    Kalkoenkebab met venkel-paprikasaus

    2keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Magere blokjes kalkoen worden gemarineerd in wijn en kruiden om ze sappiger en aromatischer te maken. De aan satéprikkers geregen stukjes kalkoen kunt u grillen of barbecuen. De kleurige saus zorgt niet alleen voor de nodige vitamine C, maar ook voor een geweldig smaakcontrast. Heerlijk met couscous.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 g kalkoenenbiefstuk
    • 3 teentjes knoflook, gesnipperd
    • 1½ el citroensap
    • 2 el droge witte wijn
    • 1 el fijngehakte verse salie of 2 tl gedroogde salie, verkruimeld
    • 1 el vers gehakte rozemarijn
    • 1½ tl verse tijmblaadjes of ½ tl gedroogde tijm
    • 1 tl venkelzaad, licht gekneusd
    • 21/2 el olijfolie, extra vergine
    • 1 rode paprika, zonder de zaden en in kleine blokjes gesneden
    • 1 venkelknol, in kleine blokjes gesneden
    • 10 ingelegde zwarte olijven, fijngesneden
    • 8 takjes verse rozemarijn (desgewenst)
    • 8 sjalotjes
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Snijd de kalkoen in 24 blokjes van circa 5 × 2 cm. Meng de blokjes met 2 van de teentjes knoflook, 1 el citroensap, wijn, salie, rozemarijn, tijm, venkelzaad, 2 el van de olijfolie en peper en zout. Zorg dat alle blokjes goed bedekt zijn. Laat dit minstens 10 minuten intrekken of, als er voldoende tijd is, maximaal 1 uur.
    2. Maak ondertussen de saus. Doe paprika, venkel en fijngesneden olijven in een kom, samen met de resterende knoflook, ½ el citroensap en ½ el olijfolie. Voeg peper en zout naar smaak toe. Roer alles goed en zet de saus daarna apart.
    3. Verwarm de grill voor op de hoogste stand of maak de barbecue aan. Rijg de gemarineerde kalkoenblokjes aan rozemarijnsteeltjes of satéprikkers, en voeg als laatste een sjalotje toe.
    4. Gril of barbecue de kebabs circa 15 minuten, of totdat de kalkoen gaar is en hier en daar lichtbruin. Draai de kebabs geregeld om en bestrijk ze met de resterende marinade. Serveer ze warm, met de paprikasaus.

    Variaties en tips

    • In plaats van er een groentesaus mee te maken, kunt u de paprika en venkel ook aan de satéprikkers rijgen. Snijd paprika en venkel in blokjes van 2,5 cm. Rijg groente en vlees om en om aan de prikkers en bestrijk de kebabs met de marinade. Gril of barbecue ze zoals hiervoor beschreven en besprenkel ze alvorens ze te serveren, met de resterende olijfolie en het citroensap. * • Een heerlijke vetvrije saus kunt u maken met gegrilde paprika en tomaat. Snijd een rode paprika doormidden en laat het vel in de grill schroeien. Doe de helften vervolgens in een plastic zak en laat ze wat afkoelen tot ze te hanteren zijn, en verwijder het vel. Snijd het vruchtvlees fijn en meng dit met 1 in blokjes gesneden tomaat, 1 gesnipperde sjalot, 2 gesnipperde teentjes knoflook, 2 el fijngehakt vers basilicum of peterselie, een scheutje balsamicoazijn en peper en zout naar smaak.

    Pluspunten

    • Rode paprika's zijn een uitstekende bron van vitamine C en bètacaroteen. Deze beide voedingsstoffen zijn krachtige antioxidanten en kunnen de schadelijke effecten van vrije radicalen tegengaan en bescherming bieden tegen ziekten als kanker en hartkwalen. * • Venkel levert redelijk wat kalium en de B-vitamine foliumzuur. Een ander voordeel van venkel is het lage caloriegehalte – 100 g bevat 12 kcal.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ B6, B12, C * ✓✓ A, niacine * ✓ E, foliumzuur, ijzer, kalium, koper, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren