Kalkoenrol met asperges

    Kalkoenrol met asperges

    2keer bewaard
    1uur5min


    Maak dit als eerste!

    Verse spinazie, gegrilde rode paprika, ricotta en wat parmezaanse kaas vormen samen een fantastische vulling voor een malse kalkoenrollade. Het vlees wordt gesmoord in bouillon en vermout en geserveerd met asperges, en is daarmee een verfijnd gerecht voor een speciale gelegenheid.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kalkoenenbiefstukken à circa 140 g
    • 150 g verse spinazie
    • 1 kleine rode paprika, zonder de zaden en in vieren gesneden
    • 150 g ricotta
    • 1 ei, losgeklopt
    • 2 el vers geraspte parmezaanse kaas
    • 2 el verse witbroodkruimels
    • 2 el fijngehakt vers basilicum
    • snufje vers gemalen nootmuskaat
    • 150 ml droge vermout
    • 150 ml kippenbouillon, liefst zelfgemaakte
    • 4 el crème fraîche
    • 225 g dunne asperges

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Leg de kalkoenenbiefstukken elk tussen plasticfolie en rol ze met een deegroller uit tot een rechthoekige vorm van circa 5 mm dikte. Houd ze apart.
    2. Doe de gewassen spinazie met alleen het aanhangende water in een grote pan, doe het deksel op de pan en laat de spinazie in circa 2 minuten slinken. Giet het vocht af en druk overtollig vocht eruit, hak de spinazie fijn en doe deze in een grote kom.
    3. Verwarm de grill voor. Leg de paprika met het vel naar boven op het rooster en laat de schil ongeveer 6 minuten schroeien. Doe de paprika in een plastic zak en sluit deze af. Laat de paprika wat afkoelen, verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes.
    4. Voeg de paprika toe aan de spinazie, samen met ricotta, ei, parmezaanse kaas, broodkruim, basilicum en nootmuskaat. Breng desgewenst op smaak met zout en peper en roer goed. Verdeel de vulling gelijkmatig over het vlees. Rol het vlees op, vouw de uiteinden wat naar binnen zodat de vulling blijft zitten en steek de rollen vast met een cocktailprikker.
    5. Leg de kalkoenrollen in een hapjespan en schenk vermout en bouillon erover. Doe het deksel op de pan en breng aan de kook, laat het vlees dan op een laag vuur 20 minuten in de geurige bouillon zachtjes sudderen tot het gaar is.
    6. Neem de rollen uit de pan en houd ze warm. Breng het kookvocht weer aan de kook en laat dit inkoken tot 150 ml. Roer crème fraîche erdoor en laat alles in circa 1-2 minuten iets indikken. Breng op smaak.
    7. Kook terwijl het vocht inkookt de asperges 2-3 minuten in kokend water net gaar. Giet af, houd ze onder koud water en houd ze warm.
    8. Verwijder de prikkers en snijd de kalkoenrollen in mooie plakjes. Geef de asperges erbij en sprenkel er wat saus omheen.

    Variatie

    • Maak voor kalkoenrol met gesmoorde paprika de vulling als hiervoor beschreven, maar zonder de paprika. Verhit 2 el extra vergine olijfolie in een koekenpan en braad de rolletjes rondom bruin. Neem ze uit de pan en houd ze apart. Voeg 1 grote rode en 1 grote gele paprika toe, zonder de zaden en in dikke repen gesneden, en laat deze in 4-5 minuten zachter worden. Voeg 6 hele, geschilde teentjes knoflook toe en 1 in parten gesneden rode ui, en laat dit in 2 minuten zacht worden. Voeg 2 romatomaten, elk in 6 parten gesneden, 1 el fijngehakte verse rozemarijn en 12 ontpitte zwarte olijven toe. Roer goed. Leg de rolletjes op de groenten en giet er 100 ml kippenbouillon of witte wijn over. Laat dit met het deksel op de pan 20 minuten sudderen en draai de rolletjes een keer om. Verwijder de cocktailprikkers en snijd de rolletjes diagonaal doormidden. Serveer ze op de gesmoorde paprika.

    Pluspunten

    • Vergeleken met andere kaassoorten bevat ricotta weinig vet. Het gehalte aan eiwit, calcium en vitamine B2 en B12 is goed. Het mengen van ricotta met wat parmezaanse kaas is een goede manier om meer aroma toe te voegen, zonder het vetgehalte al te veel te verhogen. * • Asperges bevatten flink wat B-vitaminen, vooral foliumzuur. Recent onderzoek toont aan dat foliumzuur kan helpen tegen hartaandoeningen.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, B6, B12, C, foliumzuur, niacine * ✓✓ B2, calcium, ijzer, kalium, koper, zink * ✓ B1, E

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren