Kalkoen-spinazierolletjes

    Kalkoen-spinazierolletjes

    5keer bewaard
    1uur25min


    Maak dit als eerste!

    Verse lasagne, gekochte of zelfgemaakte, kunt u op verschillende manieren gebruiken, zoals in dit recept blijkt. Als u zelf lasagne maakt, breng het deeg dan op smaak met koriander of oregano.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 el olijfolie, extra vergine
    • 1 ui, fijngesneden
    • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
    • 350 g kalkoengehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 tl bloem
    • 3 tomaten, ontveld en fijngesneden
    • 1 el fijngehakte verse oregano
    • 8 vellen verse lasagne, circa 175 g
    • 150 g verse broodkruimels
    • 3 el vers geraspte Parmezaanse kaas
    • peper en zout
    • takjes verse peterselie om te garneren
    • Spinaziesaus
    • 1½ tl olijfolie, extra vergine
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 175 g spinazie, fijngesneden
    • 2 el bloem
    • 350 ml halfvolle melk
    • vers geraspte nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een braadpan. Voeg de ui en de bleekselderij toe en bak ze 5 minuten of tot ze zacht zijn.
    2. Voeg het kalkoengehakt en de knoflook toe en laat nog circa 5 minuten al roerend bakken, of tot het gehakt rul is. Voeg vervolgens de bloem en daarna de tomaten en de oregano toe en breng op smaak. Bak circa 10 minuten terwijl u af en toe roert.
    3. Kook ondertussen de lasagne 3-5 minuten in kokend water tot hij al dente is, of volg de instructies op de verpakking. Laat hem uitlekken en spoel onder koud water. Laat uitlekken op een theedoek, in één laag, en zet opzij. Voeg circa drie vierde van de broodkruimels toe aan het kalkoenmengsel en zet het opzij. Bewaar de overgebleven broodkruimels.
    4. Maak de spinaziesaus. Verhit daarvoor de olie in een kleine pan en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de spinazie toe en roerbak het geheel 4 minuten of tot de blaadjes slap zijn, en voeg dan de bloem toe. Voeg langzaam en al roerend de melk toe en breng aan de kook. Breng op smaak met vers geraspte nootmuskaat, peper en zout.
    5. Verdeel de helft van de spinaziesaus over een diepe vuurvaste schotel. Leg een lasagnevel op de saus. Schep een lepel van het kalkoenmengsel in het midden van het vel en rol de lasagne op om de vleesvulling. Leg de rol aan één kant van de schotel. Herhaal dit met de rest van de lasagnevellen en het kalkoenmengsel en leg de rolletjes naast elkaar in de schotel.
    6. Schep de rest van de spinaziesaus over de pasta. Meng de opzij gehouden broodkruimels met de Parmezaanse kaas en bestrooi hiermee de pasta. Bak 20-25 minuten of tot de bovenlaag krokant en goudbruin is. Garneer met de peterselie en serveer onmiddellijk.

    Variaties en tips

    • Vervang het kalkoengehakt door linzen. Kook 350 g groene linzen 35-40 minuten in kokend water tot ze zacht zijn, of volg de instructies op de verpakking. Laat uitlekken en voeg ze samen met de tomaten toe. Gebruik vers bonenkruid in plaats van de oregano en breng het linzenmengsel op smaak met 1 eetlepel sojasaus.

    Pluspunten

    • Dit recept is het perfecte voorbeeld van een gezond gerecht dat heerlijk smaakt. Kalkoen is een van de vetarmste vleessoorten. Het wordt hier geserveerd met een saus vol vitaminerijke, groene bladgroenten. De melk en de kaas in het gerecht zorgen voor calcium.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ B12, niacine, calcium * ✓✓ A, C, foliumzuur, kalium, koper, selenium, zink * ✓ B1, B2, B6, E, ijzer

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren