Kedgeree van gerookte forel met kwarteleitjes

    Kedgeree van gerookte forel met kwarteleitjes

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit aromatische gerecht uit India werd oorspronkelijk als ontbijt geserveerd. Gerookte forel neemt hier de plaats in van de traditionele gerookte schelvis. Deze versie is ideaal als snel avondmaal. Serveer de kedgeree met papadums, mangochutney en een salade van tomaten en komkommer.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 g witte langkorrelige rijst
    • 1 l groentebouillon of water
    • 8 kwarteleitjes
    • 1 el olijfolie, extra vergine
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 1 verse rode chilipeper, zonder zaden en in plakken gesneden
    • ½ el kerriepasta
    • 3 el Griekse yoghurt
    • 275 g filet van gerookte forel, zonder vel en in grote stukken gebroken
    • 4 el fijngehakte verse koriander
    • 50 g geroosterde amandelschilfers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de rijst in een pan, voeg de bouillon of water toe en breng aan de kook. Roer, dek af en laat 10-15 minuten zachtjes sudderen, of tot de rijst gaar is en alle vloeistof heeft geabsorbeerd.
    2. Terwijl de rijst kookt, doet u de kwarteleitjes in een kleine pan met water en brengt u die aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat gedurende 30 seconden rusten. Giet dan het water af. Voeg koud water toe en laat afkoelen tot u de eitjes vast kunt pakken. Pel ze en snijd elk ei door.
    3. Verhit de olie in een grote braadpan, voeg de ui en de chilipeper toe en laat 10 minuten al roerend bakken, of tot de ui zacht is en goudbruin wordt. Voeg de kerriepasta toe en laat 1 minuut al roerend bakken.
    4. Doe de rijst in een braadpan. Voeg de yoghurt toe en roer tot alles goed is gemengd. Voeg de gerookte forel, de koriander en de amandelschilfers toe. Leg de kwarteleieren erbovenop en verhit ze kort. Serveer ze dan.

    Een variatie

    • Maak kedgeree met kippers en citroen. Vervang de langkorrelige rijst door basmatirijst en kook die met 4 verse blaadjes laurier in water in plaats van in bouillon. Gril 2 grote kippers, circa 550 g in totaal, 5 minuten. Verwijder het vel en de graten en breek het vlees in stukken. Laat in stap 3 de kerriepasta weg. Voeg in stap 4 met de rijst en de yoghurt 2 flinke snuffen saffraandraden toe, gemengd met de geraspte schil en het sap van 1 grote citroen. Vervang de amandelen door grofgehakte cashewnoten. Serveer met partjes citroen om uit te knijpen.

    Pluspunten

    • Gerookte forel is meestal regenboogforel. Net als andere vette vis is het een rijke bron van omega-3-vetzuren die goed zijn voor het hart. Forel bevat ook redelijke hoeveelheden kalium en jodium. * • Noten en Griekse yoghurt voegen extra eiwitten toe aan dit evenwichtige gerecht.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ B12, fosfor * ✓✓ B6, E, niacine, koper, selenium, zink * ✓ A, B1, B2, calcium, ijzer, kalium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren