Dit aromatische gerecht uit India werd oorspronkelijk als ontbijt geserveerd. Gerookte forel neemt hier de plaats in van de traditionele gerookte schelvis. Deze versie is ideaal als snel avondmaal. Serveer de kedgeree met papadums, mangochutney en een salade van tomaten en komkommer.
• Maak kedgeree met kippers en citroen. Vervang de langkorrelige rijst door basmatirijst en kook die met 4 verse blaadjes laurier in water in plaats van in bouillon. Gril 2 grote kippers, circa 550 g in totaal, 5 minuten. Verwijder het vel en de graten en breek het vlees in stukken. Laat in stap 3 de kerriepasta weg. Voeg in stap 4 met de rijst en de yoghurt 2 flinke snuffen saffraandraden toe, gemengd met de geraspte schil en het sap van 1 grote citroen. Vervang de amandelen door grofgehakte cashewnoten. Serveer met partjes citroen om uit te knijpen.
• Gerookte forel is meestal regenboogforel. Net als andere vette vis is het een rijke bron van omega-3-vetzuren die goed zijn voor het hart. Forel bevat ook redelijke hoeveelheden kalium en jodium. * • Noten en Griekse yoghurt voegen extra eiwitten toe aan dit evenwichtige gerecht.
✓✓✓ B12, fosfor * ✓✓ B6, E, niacine, koper, selenium, zink * ✓ A, B1, B2, calcium, ijzer, kalium