Kokoscake

    Kokoscake

    13keer bewaard
    1uur20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Mijn kleinkinderen zijn gek op deze cake, een smakelijke, zoete, volle cake met kokos en walnoten.

    Ingrediënten
    Porties: 14 

    • 400 gr suiker
    • 250 gr boter
    • 5 eieren
    • 250 gr bloem
    • 1 1/2 theelepel bakpoeder
    • 125 ml melk
    • 100 gr geraspte kokosnoot
    • 1 theelepel kokosnootextract
    • Kokos-walnootglazuur
    • 200 gr suiker
    • 60 ml water
    • 1 theelepel kokosnootextract
    • 1/2 kopje gehakte walnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een cakevorm van 25 cm (of tulbandvorm) invetten en met bloem bestrooien.
    2. In een grote kom 400 gr suiker en de boter romig opkloppen. De eieren 1 voor 1 volledig vermengen alvorens een volgende erdoor te roeren.
    3. In een aparte kom bloem, bakpoeder, melk, geraspte kokosnoot en 1 theelepel kokosnootextract vermengen en door het botermengsel kloppen. Giet het beslag vervolgens over in de bakvorm.
    4. Bak de cake 1 uur in de voorverwarmde oven, of tot een mes in het midden van de cake gestoken er schoon uitkomt. Enkele minuten op een metalen rooster laten afkoelen alvorens op een schaal te leggen.
    5. Voor het glazuur: in een kleine sauspan 200 gr suiker, water, 1 theelepel kokosnootextract en walnoten vermengen. Gedurende 1 minuut laten koken en over de nog warme cake verspreiden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    marielle
    van
    2

    Iets anders. Ik hou niet van kokosextract, dus ik heb ipv melk gewoon kokosmelk gebruikt. En bij het glazuur heb ik een paar lepels geroosterde kokos toegevoegd. - 22 sep 2009

    TrixBloks
    van
    1

    Zijn dit nu twee recepten?? Beetje onduidelijk - 19 okt 2013

    marielle
    van
    1

    een heerlijk cake. ik vond hem warm het lekkerst. - 22 sep 2009

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren