Kip met citroen op Chinese wijze

    Kip met citroen op Chinese wijze

    3keer bewaard
    50min


    Maak dit als eerste!

    Een hartige citroensaus op smaak gebracht met een vleugje sesam smaakt heerlijk bij zachte kip en knapperige oosterse groenten. Serveer met eiernoedels of rijst om vullende, zetmeelrijke koolhydraten toe te voegen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 el zonnebloemolie
    • 425 g kipfilets, in plakjes gesneden
    • 1 ui, gehalveerd en in dunne schijfjes gesneden
    • 1 grote groene paprika, zonder zaden en in dunne reepjes gesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 1 el fijngesneden verse gember
    • 2 grote worteltjes, schuin in dunne schijfjes gesneden
    • 1 blik waterkastanjes, circa 225 g, uitgelekt en in schijfjes gesneden
    • 300 ml kippenbouillon, bij voorkeur zelfgemaakte
    • 3 el droge sherry
    • 2 el maïzena
    • 2 tl fijne suiker
    • 3 el lichte sojasaus
    • 1 el geroosterde sesamolie
    • geraspte schil van 2 grote citroenen
    • sap van 1 citroen
    • 150 g fijne sperziebonen, in stukken van 5 cm gesneden
    • 225 g taugé

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verhit de zonnebloemolie in een vuurvaste schotel. Voeg de kip toe en laat ongeveer 1 minuut bakken, of tot het vlees net een beetje wit begint te kleuren. Voeg de ui, de paprika, de knoflook en de gember toe en laat 5-6 minuten op een middelhoog vuur bakken terwijl u vaak roert, of tot de ui zacht is maar nog niet bruin gekleurd.
    2. Voeg de worteltjes en waterkastanjes toe. Voeg de bouillon en de sherry toe en verhit tot het mengsel suddert, maar laat het niet te hard koken. Dek de schotel af en laat 10 minuten sudderen terwijl u af en toe roert.
    3. Meng ondertussen de maïzena en suiker tot een smeuïge pasta, samen met de sojasaus, de sesamolie en de citroenschil en het sap. Voeg het maïzenamengsel toe aan de stoofschotel en breng al roerend aan de kook. Doe de sperziebonen erbij, dek de schotel af en laat 2 minuten zachtjes sudderen. Voeg de taugé toe en laat nog 2 minuten sudderen. Serveer meteen, voordat de taugé zacht is.

    Pluspunten

    • Taugé en andere scheuten en zaden bevatten veel vitamine B en C. * • Waterkastanjes uit blik zijn licht en knapperig. In combinatie met andere groenten maken ze van een bescheiden hoeveelheid kip of vlees een heel volwaardige maaltijd. Waterkastanjes leveren daarnaast kleine hoeveelheden fosfor en kalium.

    Variaties en tips

    • Verse shiitake-paddestoelen smaken goed in deze stoofschotel. Voeg 100 g in schijfjes gesneden shiitake toe samen met de sperziebonen, zodat ze net gaar worden. * • Gebruik 200 g jonge maïs in plaats van de waterkastanjes en 200 g jonge paksoi in plaats van de taugé. Een beetje chilipeper past uitstekend bij dit groentemengsel. Voeg 1 verse groene chilipeper, zonder zaden en fijngesneden, toe met de groenten in stap 1. * • Dit is een goed recept voor stevige vis, zoals zwaardvis. Snijd de vis in blokjes en voeg ze in stap 2 toe aan de stoofschotel, samen met de worteltjes en de waterkastanjes.

    Bevat per portie

    ✓✓ ✓ C * ✓ ✓ A, B6, ijzer * ✓ foliumzuur, niacine, selenium, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren