Kip van de barbecue

    Kip van de barbecue

    1keer bewaard
    1uur45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Omdat de smaak van kippenvlees nogal mild is, is het aan te bevelen het bij barbecuen of grillen te bedruipen. Dit voorkomt ook dat het vlees verbrandt voordat het gaar is, zeker wanneer het wordt gebarbecued. Het recept voor een pittige Jamaicaanse kruidenmix wordt gevolgd door nog vier andere ideeën.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 drumsticks, totaal circa 700 g
    • partjes limoen om te garneren
    • Jamaicaanse kruidenmix
    • 3 el olijfolie, extra vergine
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
    • 1 verse rode peper, zonder de zaden en fijngehakt
    • ½ tl zout
    • ½ tl gemalen piment
    • ¼ tl kaneel
    • geraspte schil en sap van 1 limoen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Verhit voor de kruidenmix de olie in een pannetje op een matig vuur. Voeg ui, knoflook en peper toe en bak dit mengsel, al roerend, circa 10 minuten of totdat de ui zacht is en begint te bruinen. Strooi het zout erover.
    2. Doe dit uienmengsel in een grote, platte schaal. Voeg de specerijen, limoenrasp en sap toe en roer goed.
    3. Verwijder het vel van de kip. Maak wat kleine inkepingen in het vlees en leg het in de schaal. Wentel de kip door de mix en wrijf de kruiden in de inkepingen. Laat de mix in de afgedekte schaal minimaal 1 uur op kamertemperatuur intrekken of zet de schaal maximaal 24 uur in de koelkast.
    4. Maak een houtskoolvuur. Neem de kipdelen, als de kooltjes gloeien en met as zijn bedekt, uit de schaal en barbecue ze 20-25 minuten. Draai ze regelmatig om en bestrijk ze met de mix, totdat ze volledig gaar zijn.
    5. U kunt ook de grill op de middelste stand voorverwarmen. Leg de stukken kip op het rooster en gril ze 20-25 minuten; draai ze regelmatig om en bestrijk ze met de kruidenmix.
    6. Serveer de kip warm, gegarneerd met partjes limoen.

    Variaties en tips

    • Fruit voor een Amerikaanse mix ui en knoflook in olie, voeg dan 4 el tomatenketchup, 2 el worcestersaus, 2 el rodewijnazijn en 2 el stroop toe. * • Fruit voor een New Orleans-versie ui en knoflook in olie, voeg dan limoenrasp en sap toe, 150 g magere yoghurt, 3 el fijngehakte peterselie en 2 el cajunkruiden. * • Fruit voor een mix van rode wijn en tijm ui en knoflook in olie met 2 verse laurierblaadjes en 1 el verse tijmblaadjes. Voeg 175 ml rode wijn en ½ tl grofgemalen zwarte peper toe. * • Fruit voor een mix van ahornsiroop en sinaasappel ui en knoflook in olie, voeg dan zout, 3 el ahornsiroop, de geraspte schil en het sap van 1 sinaasappel, 1 el fijngeknipte verse bieslook en 1 el fijngehakte verse dragon toe.

    Pluspunten

    • Pepers bevatten meer vitamine C dan citrusvruchten, hoewel u wel heel veel van deze groente zou moeten eten om hiervan te profiteren. * • Het mediterrane eetpatroon wordt als veel gezonder beschouwd dan dat van ons. Een van de redenen is het gebruik van olijfolie, een enkelvoudig onverzadigd vet, in plaats van boter en andere verzadigde vetten.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ B12, niacine * ✓ ijzer, kalium, koper, selenium, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren