Kip-appelburgers

    Kip-appelburgers

    3keer bewaard
    1uur40min


    Maak dit als eerste!

    Blokjes appel – zoetzuur of zoet, net wat u het lekkerst vindt – in kipburgers passen qua smaak niet alleen uitstekend bij het vlees en de kruiden, maar maken het gerecht ook lichter. Deze burgers zijn, in combinatie met de kadetjes, mosterd en waterkers, een prima alternatief voor hamburgers.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 350 g kipgehakt
    • 1 rode ui, gesnipperd
    • 4 el vers broodkruim
    • 2 appels, zoals Granny Smith (zuur) of Golden Delicious (zoet), grofgeraspt
    • 1 el fijngehakte verse salie
    • 2 tl verse tijmblaadjes
    • 2 el zonnebloemolie
    • peper en zout
    • Om te serveren
    • 1 el honing
    • 3 el dijonmosterd
    • 4 kadetjes, opengesneden
    • 50 g waterkers, van te grote steeltjes ontdaan

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Doe kip, ui, broodkruim, appels, kruiden en wat peper en zout in een kom. Meng dit goed met uw handen. Maak uw handen nat, verdeel het mengsel in vieren en maak er burgers van. Laat de burgers 1 uur in de koelkast opstijven.
    2. Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag. Bak de burgers op een matig vuur aan beide kanten bruin, temper het vuur dan wat en laat de burgers in circa 20 minuten gaar worden. Draai ze af en toe om.
    3. Meng ondertussen honing en mosterd. Bestrijk de snijkant van de bovenste helft van de kadetjes hiermee. Verdeel de waterkers over de onderste snijhelft van de kadetjes.
    4. Als de burgers gaar zijn, legt u ze op de waterkers en klapt u de broodjes dicht.

    Variaties en tips

    • Kalkoengehakt is nog magerder dan kipgehakt. * • Vervang de waterkers door blaadjes jonge spinazie. * • Meng voor een romige, wat hartiger saus 2 tl dijonmosterd door (eventueel halfvolle) mayonaise. * • Door volkorenkruim en meergranenbroodjes te gebruiken verhoogt u het gehalte aan voedingsvezels.

    Pluspunten

    • Appels bevatten veel vitamine C en oplosbare voedingsvezels in de vorm van pectine. Door het eten van de appels met schil profiteert u optimaal van de vezels. * • Kipgehakt is veel minder vet dan mager rundergehakt. * • Elke burger levert redelijk wat vitamine E (door de zonnebloemolie) en selenium (door het broodkruim) – allebei krachtige antioxidanten.

    Bevat per portie

    ✓✓ B6, B12, E, ijzer, koper, selenium * ✓ B1, B2, C, foliumzuur, niacine, calcium, kalium, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren